Terrassa

Terrassa se suma a la Setmana del Turisme Industrial

La ciutat acollirà diverses activitats, que començaran divendres amb una taula rodona sobre turisme sostenible i postcovid-19 al MNACTEC

El MNACTEC acollirà diverses activitats / Arxiu

La sisena edició de la Setmana del Turisme Industrial, impulsada per la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC) en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, comptarà amb la participació de Terrassa, que acollirà diverses activitats els pròxims dies.

El programació començarà aquest divendres 22 d’octubre i s’allargarà fins al proper 31 d’octubre. Sota el lema “Com es fan les coses”, els diferents municipis que conformen la XATIC conviden a conèixer i endinsar-se en el seu passat industrial organitzant diverses activitats. Museus, antigues fàbriques, colònies tèxtils o centres d’interpretació programen jornades amb visites guiades, portes obertes o tallers amb l’objectiu que el públic descobreixi de primera mà com es fan les coses, les que han format part de la nostra història i totes aquelles que estan presents en el nostre dia a dia.

En aquesta sisena edició, la Setmana del Turisme Industrial posa especial atenció en les noves formes de fer turisme, en la sostenibilitat i l’era postcovid-19. En el cas de Terrassa, la programació s’iniciarà divendres amb la projecció del documental “Bienviajados”, realitzat per Sergio Otegui, productor audiovisual i autor del blog de viatges Nada Incluido, i el reporter i creador de continguts del blog The Traveler Project, Alberto Menéndez. Desprès de la projecció es durà a terme una taula rodona que girarà entorn a les futures formes de viatjar i analitzarà propostes sostenibles del turisme postcovid-19. L’activitat es podrà seguir de forma presencial al Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) o per streaming a www.twitter.com/livemedia.

A més, el diumenge 24 d’octubre s’ofereix la visita teatralitzada “1909. Un passeig per la fàbrica”, al MNACTEC on, de la mà de personatges del món industrial les persones assistents descobriran, d’una manera divertida i a través de personatges que formaven part de l’entorn industrial, com funcionava una fàbrica tèxtil de principis del segle XX i el procés de producció de la llana. L’aforament és limitat i cal fer reserva prèvia a través de la pàgina www.xatic.cat/ca/activitats.

D’altra banda, i cada dia, de dilluns a diumenge, a les 12 hores s’ofereix la visita guiada a la Masia Freixa “La joia modernista de Terrassa”, un recorregut per aquest singular edifici per conèixer els seus orígens, la seva evolució històrica o la seva arquitectura.

Bus a Cegues
Una de les activitats destacades de la Setmana del Turisme Industrial és el Bus a Cegues. Es tracta d’un recorregut sorpresa amb activitats per diverses localitats i equipaments associats a la xarxa. Aquest any s’ofereixen sis rutes diferents que
tindran lloc el dia 23 d’octubre i el cap de setmana a cegues els dies 30 i 31 d’octubre. L’únic que saben les persones participants abans de l’activitat és el nom de la ruta, l’hora de sortida i la d’arribada. Terrassa ha estat una de les ciutats escollides des de les quals s’inicien dues de les rutes, “Va de Colònia” i “Al sud arquitectura, arròs, xocolata i tren”.

La Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC), presidida per l’alcalde de Terrassa, és l’associació que agrupa l’oferta de turisme industrial més àmplia de Catalunya: museus, centres d’interpretació, antigues fàbriques o mines. Més de 100 equipaments de 55 municipis d’arreu del territori amb 1.400.000 visitants anuals, més de 8.000 socis del Club XATIC i més de 2.000 activitats organitzades cada any.

To Top