Terrassa

Més policia per afrontar la reobertura de la nit

Els locals no esperen molta afluència en el primer cap de setmana de “normalitat”

Dani Romero, responsable de Rasa 64, netejant les boles de discoteca, ahir / ALBERTO TALLÓN

La primera nit va ser fluixa, però era previsible tenint en compte els factors: matinada de dijous a divendres, albors del pont del 12 d’octubre, restriccions i falta de rodatge de les mesures tecnològiques de control. Els locals d’oci nocturn van poder obrir dijous a la nit les seves portes una altra vegada, després de 535 dies de tancament obligat per les autoritats sanitàries en la lluita contra la pandèmia del coronavirus. Com la prova de foc arribarà, segurament, la setmana que ve, els operadors de la nit i els cossos policials continuen preparant el moment. La Policia Municipal assegura que reforçarà el seu servei amb les noves disposicions i aquest cap de setmana doblarà els seus efectius. A la nit terrassenca hi haurà sis patrulles més, dotze agents.

Dijous es va celebrar una reunió entre responsables policials i representants del gremi, i ahir al migdia una altra. “Falten aspectes per concretar, però se’ns ha dit que augmentaran els efectius policials en les zones més calentes, com el carrer de la Rasa”, resumeix Antoni Marañón, propietari de la sala Fred Astaire i representant a Terrassa de la Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn (Fecalon). Marañón no va obrir la seva sala en la nit del dijous, pero ho farà demà, i el cap de setmana vinent. En uns dies es repetiran els contactes municipals amb hostalers per detallar aquests reforços policials que afrontaran la reobertura.

“Per aquest cap de setmana, a banda dels efectius d’altres cossos policials, la Policia Municipal dobla els efectius”, va assegurar ahir l’Ajuntament. Per tant, va afegir, hi haurà sis patrulles més del que és habitual en un cap de setmana (dotze agents més) “que reforçaran la zona centre i els espais d’oci de la ciutat”.

La fi del tancament de discoteques i sales de ball, decidit per la Generalitat aquesta setmana, ha arribat tot just quan els operadors de locals de la Rasa i l’Ajuntament debaten un pla per tancar aquest carrer durant els caps de setmana, establint filtres d’entrada, amb vigilància privada a la via pública i control d’aforament. Els seus impulsors pensaven tenit enllestit el projecte, tutelat per la Policia Municipal, abans de la reobertura dels locals, però la resolució del Govern ha arribat abans.

Treure la pols

De moment, hi haurà més agents a les zones on es preveu més afluència de gent, tot i que aquest cap de setmana els locals no esperen molts clients. Pel pont, sobre tot. Locals de renom com la sala Born del carrer de la Rasa, per exemple, no obriran les seves portes. Sí ho faran Rasa 64, al mateix carrer, i la sala Vinilo, al carrer de Còrdova. El propietari d’ambdós establiments, Dani Romero, treia la pols ahir a unes boles de mirall de discoteca: “Els nostre públic està desitjant venir”, diu, i això que ell ha pogut obrir els seus locals alguns dies per acollir concerts i classes de ball.

La nit es treu la pols, encara amb protocols estrictes: els clients han de presentar un certificat Covid per entrar en els establiments, amb el codi QR i el DNI, que els responsables de les sales hauran de comprovar, i hauran de portar mascareta, que només es podran treure per prendre la seva consumició.

Val més això que res: “La primera nit de reobertura de l’oci nocturn confirma que el sector era la solució, i no el problema”, va dir ahir la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals, la Fecasarm.

Més policia per afrontar la reobertura de la nit
To Top