Terrassa

S’inicia un projecte participatiu per millorar els barris

“Amb tu, millorem la vida del barri” recollirà les propostes de la ciutadania sobre com millorar els barris de Terrassa i les inclourà dins del pressupost

Ona Martínez, regidora de Qualitat Democràtica; i Noel Duque, regidor d'Estructura Territorial, Districtes i Equipaments

A partir d’aquest divendres, la ciutadania tindrà més veu en el procés de transformació dels seus barris. La regidora de Qualitat Democràtica, Ona Martínez, i el regidor d’Estructura Territorial, Districtes i Equipaments, Noel Duque, han presentat avui en una roda de premsa un nou Projecte Participatiu que suposa un canvi de paradigma en la participació a Terrassa.

“Amb tu, millorem la vida del barri” és el projecte innovador que permetrà cobrar més protagonisme a cada ciutadà a títol individual, així com als consells municipals de districte. Cada terrassenc, entitat o col·lectiu podrà traslladar propostes de millora del seu barri al consell municipal del districte que correspongui.

Les propostes es podran enviar a través de la plataforma digital “Participa Terrassa”, amb un límit de cinc propostes per ciutadà individual. Hauran de ser, però, de despesa corrent, és a dir, que s’hauran de basar en programes, formació i tallers, més que en inversions d’equipament i infraestructures, com amb el sistema anterior. Seguidament, el consell valorarà totes les propostes rebudes i prioritzarà quines elevarà al Govern Municipal, que les validarà i encaixarà dins del pressupost municipal.

Ona Martínez ha fet una anàlisi dels pressupostos participatius fins ara i la funció que tenien els consells de districte: “És un canvi que construïm a partir de l’experiència. Els processos participatius generen frustració, perquè les propostes de la ciutadania no s’executen a la velocitat que agradaria a la gent” ha explicat la regidora.

Noel Duque s’ha afegit a la reflexió: “Amb aquest nou sistema volem premiar totes les entitats que participen en els consells de districte de manera altruista” ha comentat.

Les propostes es dividiran al voltant de tres eixos: medi ambient i sostenibilitat, drets socials, igualtat i xarxa comunitària; i vida activa (alimentació saludable i relacions socials).

Un projecte en cinc fases
La primera fase s’inicia aquest divendres 1 d’octubre i durarà fins al 7 de novembre. Consistirà en difondre informació sobre el projecte participatiu i resoldre els dubtes de la ciutadania als centres cívics. A més, començarà la recollida de propostes.

La segona fase s’allargarà fins a mitjans de novembre, i tractarà de revisar, validar les propostes i comprovar que compleixin els requisits legals i de competència municipals mínims.

A continuació, les propostes es derivaran als consells de districte, que debatran i prioritzaran aquelles que considerin essencials, amb data final del març de 2022. Ja més endavant, l’equip de Govern valorarà que el nombre de propostes per consell de districte sigui equilibrat i decidirà i encaixarà aquelles triades dins del pressupost.

S’inicia un projecte participatiu per millorar els barris
To Top