Terrassa

Vacunes a la universitat

Jornada de vacunació sense cita prèvia a la UPC

Un dels alumnes que han participat avui en la iniciativa de vacunació a l'edifici Campus / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Nil Valero ha passat el coronavirus i encara no ha recuperat del tot l’olfacte i el gust. Avui, ha estat un dels alumnes de la UPC que han acudit al punt de vacunació sense cita prèvia instal·lat en l’edifici Campus, una nova iniciativa per ampliar la xifra de vacunats i conscienciar a més població jove sobre la necessitat d’avançar cap a la immunització. El Consorci Sanitari de Terrassa (CST) tenia preparades 240 dosi per a aquesta jornada.

El punt de vacunació s’ha obert a les 12 i tancarà a les 17 hores. Per al 28 de setembre s’ha previst una segona jornada amb la mateixa comesa: que es puguin vacunar sense cita prèvia totes les persones de la comunitat universitària encara no vacunades o pendents d’una segona dosi. Però no sols els alumnes, professors i personal no docent de la UPC podien acostar-se avui al punt de vacunació: també podia fer-ho qualsevol terrassenc.

Tres infermeres i una administrativa esperaven a la sala d’estudis de l’edifici . Nil, de 21 anys, ha estat dels primers. Santi Pérez Barrio, de 20 anys, també. Ell ho ha fet “per tranquil·litat i per contribuir al bé comú“. A casa seva, diu, “tots estan vacunats”, però no s’havia posat encara cap dosi “per falta de temps” i li ha vingut molt bé que li acostessin la possibilitat de vacunar-se a la universitat, en la qual estudia ingenieria industrial.

El seu company Arnau Gómez Sentís (21 anys), va estar malalt de Covid al juny passat. Avui, deu dies després de rebre un missatge de Salut per a informar-lo que ja podia vacunar-se, ha acudit al punt de la UPC. Minuts després, Xavier Roca, director de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisuals de Terrassa (ESEIAAT), ha mostrat el “suport absolut” del centre a la iniciativa, perquè la vacunació d’una sola persona és ja “un pas més en la batalla” contra el coronavirus. El gest, ha afirmat, augmenta l’extensió de la conscienciació.

Es tracta de posar-ho fàcil als menys convençuts. En paraules de Cèlia García, responsable del punt de vacunació, el propòsit d’accions com la d’avui és “fer accessible la vacunació a la franja de persones menors de 39 anys, segment amb la cobertura vacunal més baixa” i així afavorir una entrada en la tardor “més segura”. Les persones no vacunades o sense haver completat les pautes presenten un risc vuit vegades major d’haver d’ingressar en una UCI si sofreixen la malaltia.

Vacunes a la universitat
To Top