Terrassa

Trànsit fluid a la tornada a l’escola, però dens a Doctor Cabanes

El primer dia de classe els pares s’han organitzat i finalment no hi ha hagut col·lapse

Carrer Sant Jaume, ple de famílies i sense cotxes minuts abans de les 9 hores / Nebridi Aróztegui

Laura Hernández i Marina Torras

La tornada a l’escola ha estat fluida a la nova illa de vianants del centre de la ciutat, que s’ha posat a prova el primer dia de classe. Tot i que s’esperava un gran embús, els pares s’han organitzat i les arribades a les escoles han estat esglaonades. Només s’ha registrat un trànsit dens als accessos a l’Escola Pia i Escola Vedruna pel carrer Doctor Cabanes i a la cruïlla amb el carrer Col·legi. 

A l’arribada a l’escola pel Passeig Compte d’Egara i pel carrer de Sant Pau, en els circuits d’accés a l’Escola Tecnos i el Petit Estel, els cotxes han circulat sense problemes i amb només petites retencions per les aturades per deixar els nens i nenes.

La situació ha estat similar a l’eix del carrer de Topete, on només de forma puntual s’ha registrat alguna aturada de vehicles. Minuts abans de les 9 hores, el vial registrava un nivell de fluïdesa superior fins i tot al d’un dia normal.

Al carrer Doctor Cabanes i a la cruïlla amb Col·legi, principal punt d’accés als centres escolars Escola Pia i Vedruna, s’han registrat puntualment diverses aturades de vehicles des de les 8 hores fins a l’entrada a les escoles a les 9 hores. Alguns pares i mares estacionaven els vehicles sobre la vorera, altres s’aturaven enmig de la calçada per deixar els nens, provocant retencions tant de cotxes com de transportistes.

De fet, durant la primera hora del matí, el trànsit de vehicles d’empresa per la zona de vianants en hora punta ha estat molt important.

Pares a peu contents, i en cotxe, emprenyats

Els pares que han anat a peu han celebrat els avantatges de la vianalització. L’Isabel Juárez, que porta el seu fill a l’Escola Tecnos, aplaudeix el fet que els nens puguin anar sols. “Valoro que tinguin més autonomia per anar a l’escola, que és el meu cas, i que no hi hagi cotxes és molt favorable. Hi haurà molts pares que es queixaran pel tema de la distància, però jo ho veig molt positiu”.

En canvi, els que han anat amb cotxe es queixaven dels inconvenients que els suposa l’illa de vianants. L’Albert Romaní, que portava el seu fill a l’Escola Vedruna, ha hagut de deixar-lo a Doctor Cabanes: “La nova illa ens afecta el recorregut dels que venim en cotxe. M’obliguen a canviar-lo i a deixar el nen a distància de l’escola”.

Els transportistes veuen un inconvenient en les restriccions. Francesc Codina, de l’empresa Francesc Codina SL, ha hagut d’endarrerir les primeres comandes per la impossibilitat de circular pel centre per l’hora punta del matí: “És un caos sortir amb el camió amb els cotxes esperant per deixar els nens a l’escola. Em temo que em tornarà a passar a les 13 hores i a les 17 hores”.

L’Ajuntament ha desplegat un dispositiu a la perifèria i als punts crítics de l’illa de vianants. Un equip de funcionaris informava els conductors de les restriccions i dels itineraris alternatius. Aquest matí, però, no s’han posat multes als conductors que han circulat per la zona de vianants sense autorització.

Trànsit fluid a la tornada a l’escola, però dens a Doctor Cabanes
To Top