Terrassa

L’Ajuntament vol naturalitzar la bassa del Passeig per acabar amb les rates

Un projecte de la Diputació espera finançament

El servei de Medi Ambient té sobre la taula un projecte per naturalitzar la bassa del passeig del Comte d’Ègara redactat per la Diputació de Barcelona i que espera finançament. Així ho ha revelat el regidor de Manteniment Urbà, Parcs i Jardins Raúl Ibáñez, en resposta a una bateria de preguntes al govern presentada pel grup municipal Junts per Terrassa. La formació ha demanat explicació sobre la presència de rosegadors tant a la bassa del Passeig com a la bassa del parc de Vallparadís, segons denuncien els veïns de la zona.

El projecte, redactat per la Diputació de Barcelona, espera finançament

Amb l’arribada de les altes temperatures i la humitat generada per les pluges d’estiu prolifera la presència de rosegadors a diferents punts de la ciutat, especialment a les concentracions d’aigua estancada. Les queixes dels veïns aquestes dates arriben a l’Ajuntament, als grups municipals i als mitjans de comunicació. També proliferen en xarxes socials, on aquest estiu s’han publicat imatges de rosegadors a diversos indrets de la ciutat. Pel que fa a l’estany del Passeig, el Servei Municipal assegura haver rebut cinc queixes dels veïns i haver fet dues intervencions des del mes de febrer. La darrera a finals de juny, quan va tornar a aplicar un tractament de desratització i fer seguiment del resultat.

La bassa del Passeig no disposa de depuradora i això afavoreix la proliferació d’algues. Els sistemes de filtració, comenta Medi Ambient, està “en un espai confinat”, cosa que dificulta la intervenció.

Per donar una solució més efectiva s’ha explorat la possibilitat de naturalitzar l’espai i evitar així els problemes amb la presència de rosegadors.

Al parc de Vallparadís quatre persones han cursat queixa a l’Ajuntament per la presència de rates entorn de la bassa. En aquest cas Medi Ambient fa controls sistemàtics de manera trimestral i al darrer, aquest estiu, s’han instal·lat més punts de control fix per fer seguiment de l’eficiència dels tractaments.

La bassa del parc de Vallparadís es buida un cop l’any, quan els peixos i les polles d’aigua han criat. En cas de pluges torrencials es fan intervencions extraordinàries.

Medi Ambient informa que la presència de mosquits a la bassa és pràcticament nul·la donat que fa dues dècades es van introduir espècies de peixos, com les les gambúsies, un dels peixos que van acabar amb el paludisme a principis del segle XX.

L’Ajuntament vol naturalitzar la bassa del Passeig per acabar amb les rates
To Top