Terrassa

Zona blava gratuïta

A partir de demà a tota la ciutat

Una usuària utilitzant un parquímetre / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Una usuària de la zona blava tenia problemes amb el pagament amb targeta en un parquímetre del passeig de les Lletres i un treballador d’Egarvia intentava solucionar l’anomalia. Això era ahir. A partir de demà diumenge, ni aquesta usuària ni els altres hauran de preocupar-se de pagar aquest servei, perquè la zona blava de Terrassa serà gratuïta del 8 al 29 d’agost, ambdós inclosos.

Fins l’any passat, i des del 2012, l’Ajuntament establia diferències entre zones en aquest “alliberament” estival. Va determinar que la zona blava més propera al Centre es mantindria oberta durant uns dies de principis i finals d’agost, per alleujar els problemes d’estacionament detectats al sector més cèntric i contrarestar, segons el Consistori, “les dificultats per trobar estacionament de curta durada ocasionades per la manca de rotació dels vehicles”.

Però aquesta discriminació per sectors generava confusions. Alguns ciutadans interpretaven que si la zona blava era gratuïta en un carrer, també ho seria en la resta. Tenint en compte aquestes disfuncions, i pensant que amb l’alliberament total es podia garantir una oferta d’aparcament de curta durada, l’Ajuntament va creure necessari igualar el període de tancament a totes les àrees de pagament de la ciutat.

Així ho va fer l’any 2020 i així ho farà enguany, sense distincions d’àrees. Demà començaran tres setmanes de zona blava gratis. A Terrassa hi ha places d’estacionament d’aquest tipus, amb diferències de tarifes, a dotze barris: Centre, Sant Pere, Vallparadís, Cementiri Vell-Barri Universitari, Ca N’Anglada, Can Palet, Ca n’Aurell, la Maurina, Antic Poble de Sant Pere, Torrent d’en Pere Parres, Plaça Catalunya-Escola Industrial i Poble Nou-Zona Esportiva.

Zona blava gratuïta
To Top