Terrassa

Un nou hotel boutique al centre de Terrassa

L’aparença que s’espera que adquireixi la façana de l’hotel

Terrassa comptarà a principis de 2022, si es compleixen els calendaris, amb un nou hotel de luxe al centre de la ciutat. L’empresa Petit Luxe, capitanejada per l’empresari Salvador Ramon, treballa en el projecte d’un nou allotjament al nucli del municipi que comptarà amb una desena d’habitacions. S’ubicarà al número 3 del carrer del Teatre i la intenció del promotor és inaugurar-lo a finals del mes de febrer o principis de març.

L’equipament tindrà exactament nou habitacions tipus “suite”, un menjador i una terrassa amb vista a la cúpula del Teatre Principal, que oferirà servei de bar. L’immoble comptarà uns 700 metres quadrats distribuïts en tres plantes.

“Serà un hotel petit però amb tots els serveis. La idea és acollir també esdeveniments. La reforma és integral; estem convertint una antiga casa familiar en una joia”, diu Ramon, que confirma que hi treballarà un equip de cinc persones. La inversió prevista és de dos milions d’euros i el disseny va a càrrec de l’empresa egarenca Duran Arquitectes.

La impulsora del projecte, Petit Luxe, va néixer l’any 2016 i ofereix pisos de lloguer turístic de luxe a Terrassa. “És un model de negoci que ja té uns anys de rodatge i una clientela més o menys fixa. Creiem que funciona i ara volem ampliar-lo amb un model d’hotels petits, de luxe, hotels boutique, de vuit, deu o quinze habitacions. La idea és que qui vingui no s’hagi d’allotjar als afores, sinó que pugui estar al mateix centre i conèixer i viure la ciutat tal com és”, explica Ramon. “Això, a Terrassa, amb l’oferta hotelera que hi ha no existeix i nosaltres volem oferir-ho”, diu.

“Terrassa està molt ben comunicada i hi ha necessitats turístiques, però també d’empreses, de professionals, de gent que viu a fora i ve a visitar la família i vol un allotjament còmode que no sigui el típic hotel, i de persones que acompanyen familiars als centres hospitalaris de la ciutat i volen un lloc còmode com els nostres pisos”, assegura Ramon, que destaca que també hi ha força terrassencs que decideixen passar caps de setmana sense els fills en algun d’aquests allotjaments. Tots ells estan ubicats al centre de la ciutat, amb la idea que “puguis anar de la plaça Vella a qualsevol dels nostres pisos amb menys de deu minuts caminant”.

“Busquem ubicacions singulars. Fugim de l’estàndard d’un pis normal i corrent. Ens diem Petit Luxe perquè donem una sèrie de serveis que ningú més dona, des dels matalassos o les tovalloles, al mobiliari i l’edifici en si mateix”, assegura Ramon.

De llar d’infants a hostal

Petit Luxe també treballa en el projecte d’un hostal al número 53 del carrer de Volta, on hi havia hagut una llar d’infants i a l’edifici contigu a aquest. La idea és obrir-lo d’aquí a finals d’any i que inicialment compti amb només quatre habitacions (totes elles, tipus “suite” i amb bany propi), però amb possible ampliació a vuit. “També serà de luxe, de fet serà com una ‘suite’ d’hotel amb una sèrie de serveis compartits com ara una sala de ioga, un gimnàs, una sala d’estar i una cuina-menjador comú. Hi ha una terrassa enorme on prendre una copa, fer reunions o passar l’estona i una sala amb ordinadors per treballar. És un edifici molt maco i amb un pati espectacular”, detalla. En total, són 350 metres quadrats dividits en tres plantes.

Imatge exterior de l’edifici de l’hostal

Les obres ja estan a punt d’acabar i ara comença la feina de decoració i moblatge. “Hem mantingut l’originalitat de la finca. La Marta Freixa i el seu despatx, Arquitectura a mida, és qui hi ha donat caràcter i ens ha ajudat a poder tenir un espai tan especial”, indica Ramon.

En aquest cas, la inversió és de vora un milió d’euros i hi treballarà un equip de tres persones.

D’aquesta manera, Terrassa veurà incrementada lleugerament la seva oferta d’allotjament després de la pèrdua de places hoteleres experimentada els últims anys.

Una oferta que s’ha anat limitant

Terrassa ha vist com els darrers anys, els grans hotels que hi havia a la ciutat han anat tancant portes. El 2012 va ser l’Hotel Vapor Gran i ara fa pocs mesos, el Terrassa Park. A més, l’Hotel La Mola, a la zona de Bonvilar, s’ha reconvertit en un centre de convencions.

D’entre els pocs allotjaments turístics que queden a la ciutat, el més gran és l’Hotel Don Cándido. Situat a la Rambleta del Pare Alegre i propietat de Nortia Capital Investment Holding, preveu tancar temporalment d’aquí a uns mesos per realitzar una reforma integral i adaptar-se a les últimes tendències del mercat. La intenció és disposar de les últimes tecnologies tant en gestió de reserves com en domòtica i serveis audiovisuals, i poder oferir l’organització d’esdeveniments tan presencials com en línia.

“Sempre m’ha agradat suplir les mancances naturals del mercat. Fa uns anys, vaig veure que Terrassa tenia una oferta hotelera molt limitada i amb el pas del temps encara s’ha limitat més. Penso que ha passat perquè el model de negoci que s’ha volgut dur a terme no ha estat encertat, però de mercat n’hi ha, de gent amb ganes de viatjar i moure’s n’hi ha”, sosté Ramon, que també és president de FRIME, el principal distribuïdor de tonyina sostenible a Europa.

L’Hotel Terrassa Park, l’últim en abaixar la persiana

El mes de març d’enguany l’Hotel Terrassa Park, ubicat des de feia 20 anys al número 236 de l’avinguda de Santa Eulàlia, va anunciar que baixava la persiana. Fonts de l’empresa propietària, Nortia Capital Investment Holding, van explicar que se’ls havia acabat el contracte de lloguer de l’immoble, amb 74 habitacions, i que arran de la situació que travessa el sector havien decidit no renovar-lo i cessar l’activitat.

L’Hotel Vapor Gran, una aventura de només cinc anys

El setembre de 2012, va tancar l’Hotel Vapor Gran, cinc anys després de la seva obertura acuitat per les pèrdues i després d’un llarg període marcat per la baixa ocupació. El grup AfiniaHoteles, l’empresa que explotava l’equipament, va decidir posar fi a l’activitat davant “la perspectiva d’una situació econòmica negativa a curt i mitjà termini”. L’edifici, situat al carrer del Portal Nou, comptava amb 79 habitacions, dues d’elles “suites” de luxe, i 24 “suites” junior.

To Top