Terrassa

Premi a la trajectòria prolífica de Llorenç Puig

Ha exercit de professor de química a l’Escola Superior d’Enginyeria de Terrassa, va ser un dels fundadors de l’Escola Tecnos i ha escrit un bon nombre de llibres, alguns de caràcter científic i altres de narrativa per a diferents públics

Llorenç Puig rep aquest dijous la Medalla d’Honor de la Ciutat / alberto tallón

Tota una vida dedicada a la docència s’agrupa en una interessant i extensa producció literària i el treball incansable per a la divulgació científica en el pròxim guardonat amb la Medalla d’Honor de la Ciutat, que s’entregarà aquest dijous, a partir de les 19 hores, al Teatre Principal. Llorenç Puig i Mayolas, que el pròxim 15 de setembre complirà 81 anys, rebrà aquesta distinció, com ha considerat l’Ajuntament de Terrassa, “en reconeixement dels seus mèrits en el foment de la cultura catalana i en l’àmbit social i pedagògic, així com per la seva tasca literària i de divulgació científica”.

“Rebre aquest guardó significa per a mi un honor i no puc dir altra cosa i, sobretot, estic content perquè la majoria de persones que han signat perquè m’atorguin la Medalla d’Honor són antics alumnes meus, tant de l’Escola Tecnos com de l’Escola d’Enginyers o de la Universitat de la Gent Gran, on continuo fent classes”, explica el premiat. En total, es van presentar gairebé unes 500 signatures, proposant Puig per rebre aquesta distinció. Pot sobtar que un llicenciat en Ciències Químiques i Bioquímiques per la Universitat de Barcelona tingui una producció tan prolífica pel que fa a llibres de narrativa. En aquest sentit, Puig considera que no hauria de ser així i manifesta que “una de les pitjors coses que hi ha en el nostre sistema educatiu és aquesta divisió que hi ha tan aviat entre ciències i lletres” i afegeix que “sembla que no puguin ser compatibles quan, en realitat, es complementen”. Creu que, amb aquesta divisió, “es converteix en analfabets de lletres uns i en analfabets de ciències els altres, i no hauria de ser així” i aquest canvi s’hauria de fer més tard en la vida acadèmica dels estudiants.

Tots aquests anys
No veu que l’ensenyament hagi canviat massa en tots aquests anys i assegura que “fa temps que estic allunyat de l’ensenyament secundari, però, pel que veig en els meus nets, no crec que hagi canviat gaire i, respecte a la universitat, veig que tot segueix igual respecte a quan jo feia classes”.

Ha escrit un bon nombre de llibres, alguns científics, altres de narrativa, infantil i per a adults, i alguna cosa de poesia. “Ara, de moment, no escric i estic estudiant, fent classes de la teoria de la relativitat i física quàntica, però tinc la intenció d’escriure alguna cosa i, com que sóc relativament vell, escriure sobre com veig la vida”, explica.

Puig afegeix que “sempre m’ha agradat escriure i m’agradaria continuar fent-ho”, sempre que, diu, “tingui el cap clar”. Està jubilat, però no para i fa deu anys que fa classes a la Universitat de la Gent Gran i explica que “allà ens ho passem molt bé i, mentre ho pugui seguir fent, ho faré”.

Premi a la trajectòria prolífica de Llorenç Puig
To Top