Terrassa

Una interessant llista d’itineraris per gaudir de l’entorn de la ciutat, en un llibre

Editat per la Fundació Torre del Palau, tracta també sobre geologia, fauna i botànica

Aquesta obra d’Àngel Manuel Hernández i Antoni Comellas es va presentar a la Biblioteca Central de Terrassa / Alberto Tallón

La Biblioteca Central de Terrassa va acollir la presentació del llibre “22 itineraris de natura pels voltants de Terrassa”, obra que ha publicat la Fundació Torre del Palau i que han escrit Àngel Manuel Hernández Cardona i Antoni Comellas García, i que ha comptat amb la tasca del sabadellenc Albert Masó García, pel que fa a la confecció dels mapes. A l’acte també va assistir el regidor d’Urbanisme, Medi Ambient, Sostenibilitat i Energia a l’Ajuntament de Terrassa, Carles Caballero.

Màrius Massallé, president de la Fundació Torre del Palau, va iniciar l’acte i va expressar la seva satisfacció per presentar aquest treball i va apuntar que el llibre “s’ha elaborat a poc a poc i amb molta saviesa per part dels dos autors, que són coneixedors del nostre entorn”. Caballero, per la seva banda, va destacar la riquesa patrimonial que té la ciutat de Terrassa, i va afirmar que amb aquest llibre “es poden redescobrir camins que ja coneixíem i nous itineraris”.

Comellas va ser el primer dels dos autors que van dirigir-se als presents i va assegurar que el llibre és el fruit “de més de dos anys visitant els itineraris” que han plasmat a l’obra i va fer cinc cèntims d’alguns d’aquests itineraris que es poden conèixer llegint “22 itineraris de natura pels voltants de Terrassa”. A més, va fer referències a la fauna i la vegetació que es poden veure als itineraris.

Els mapes
Hernández, per la seva banda, va voler destacar la tasca de Masó i va explicar que “a cada itinerari hi ha un mapa fet per ell”. I va afegir que també hi ha els punts principals de cada trajecte que surt al llibre, i les coordenades, el que possibilita “tenir dues fonts d’informació”.

Va manifestar que “aquest llibre està dedicat a tota la ciutadania” i va ressaltar que és una obra que també està dirigida als infants i a la gent gran. Va referir-se a diferents aspectes dels voltants de la ciutat, com la geologia. “A Terrassa tenim tots els terrenys geològics representats i moltíssims tipus de roques”, va dir.

Hernández va afegir que “geològicament, estem en un lloc molt privilegiat” i, pel que fa a la botànica, va assegurar que “hem posat els noms populars al costat de la nomenclatura científica”. També va parlar “d’arbres monumentals i joies florístiques” en aquests voltants, i va demanar a Caballero que “el torrent de la Grípia, que és bastant desconegut”, l’Ajuntament no el converteixi en un parc

To Top