Terrassa

Va intentar matar a trets dos homes

La fiscal demana 15 anys i mig de presó pel doble intent d’homicidi a Torre-sana

Dos mossos inspeccionant l'escenari dels fets / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Va fallar el primer tret, però no el segon, que va fer diana en la cara de la víctima. D’una de les víctimes, perquè va haver-hi dues aquell migdia de sang a Torre-sana, el 23 d’abril del 2018. Una bala va fregar la zona occipital de la segona víctima. L’acusat del tiroteig, presumpte autor de dos delictes d’intent d’homicidi i un de tinença il·lícita d’armes, s’enfronta a una petició de pena de 15 anys i sis mesos. Serà jutjat la setmana vinent.

Uns mesos abans, va haver-hi un incendi en un descampat de Torre-sana. El foc va cremar tres vehicles. En un d’ells dormia un individu, que, preguntant pel barri, va concloure que un veí havia provocat el foc. El comentari va arribar a l’orella de l’acusat, el culpat de l’incendi, un home amb antecedents penals. El dia de Sant Jordi, el processat es va trobar amb un altre individu al carrer de Saragossa, a prop del descampat. Van tenir unes paraules, segons la fiscal, i l’acusat va reptar a l’altre al fet que li portés a l’autor d’aquella suposada falòrnia del foc, perquè li volia “pegar un tret”.

Va acabar la discussió i cadascun va marxar per la seva banda. A les 12.30. van tornar al mateix lloc. L’acusat va preguntar a l’altre, a crits, si havia portat a l’acusador. Ja el tenien fart, el mataria. I, en dir això, va treure una pistola que va brandar a l’aire. Dos homes van intentar calmar l’acusat. Un d’ells s’ajudava d’un bastó.

Tot es va precipitar. El sospitós va colpejar amb la culata de l’arma al primer testimoni, que va agafar el bastó de l’altre veí per defensar-se. No va tenir temps. L’imputat va disparar un tret al cap de l’altre home, però va errar. Va prémer el gallet una altra vegada. El segon tret va impactar en la cara de la víctima. Segons la fiscal, l’acusat es va dirigir al segon individu i li va apuntar amb la pistola.

Un toll de sang

Aquest segon individu va intentar fugir, però les seves capacitats físiques li ho posaven difícil. L’agressor li va disparar per l’esquena. El projectil li va donar al cap, però no de ple. L’agredit va escapar i es va agotnar en una cantonada per buscar el moment de defensar-se quan l’altre anés a rematar-lo. I es va defensar, va rebre un cop de pistola al cap, però l’atacat es va abalançar sobre l’atacant, i va agarrar-li la mà que portava l’arma, i amb l’altra mà li va assestar cops de puny. L’atacant va mossegar la víctima en un braç abans de fugir.

Al costat d’uns bancs jeia un home enmig d’un toll de sang. La bala li havia entrat pel nas. Tenia el maxil·lar dret fracturat. També una vèrtebra. Va trigar a curar 137 dies i li han quedat almenys quatre cicatrius, una limitació de moviment del braç i un trastorn d’estrès posttraumàtic. El sospitós va ser detingut a les 17.35 a Sabadell. Tres dies després va ingressar a la presó. No s’ha trobat la pistola.

Va intentar matar a trets dos homes
To Top