Terrassa

L’INS Can Jofresa cerca finançament per un concurs a Tenerife

S’han classificat a la fase nacional del concurs First Lego

Alumnes i professors del projecte elaborat

L’alumnat d’ESO de l’Institut (INS) Can Jofresa i tot el centre de secundària ha rebut una gran notícia. El centre ha guanyat la fase catalana de la First Lego League amb un projecte sobre mobilitat i salut de les persones grans i ara té plaça per participar en la fase final espanyola que es celebrarà els dies 26 i 27 de juny a Tenerife. L’institut, però, està cercant finançament per cobrir les despeses del viatge que han de fer quatre alumnes, acompanyats de dos professors, i que han estimat en un cost d’uns mil euros per a les despeses del vol d’avió i d’un allotjament modest pel cap de setmana de la competició.

El centre s’ha presentat a la competició en un projecte transversal que està dedicat a mobilitat i a la salut de les persones. Joan Francesc Lara, un dels dos professors, ha explicat que “es tracta d’una idea innovadora de caràcter intergeneracional. Els autors han fet un disseny de parcs on hi ha recursos perquè la gent gran pugui fer exercicis de mobilitat a través d’uns aparells que estan connectats a la vegada a d’altres pels més petits. De manera, que la gent gran pot fer exercicis mentre que els petits puguin en un trenet que hi ha al costat”. El projecte ha reunit els alumnes de 4t d’ESO que són Yago Sola, Àgueda Garcia, Irina Garcia i Izan Osuna, i porta la tutoria i el mestratge de Joan Francesc Lara i Ferran Colomer.
Aquest centre de secundària ja va participar l’any passat en aquesta competició de la First Lego, però van quedar en segona posició en l’àmbit de Catalunya i ja no van passar a la fase estatal.

L’INS Can Jofresa cerca finançament per un concurs a Tenerife
To Top