Terrassa

Aprendre fora de l’aula

287 infants han participat en la prova pilot del pla Passaport Edunauta

Escola Joan Marquès Casals

Terrassa va ser una de les primeres ciutats que va impulsar en el seu dia un Pla d’Entorn, que consistia a oferir recursos a les escoles, especialment les més desfavorides, perquè l’alumnat pugues fer activitats en horari extraescolar amb col·laboració amb les entitats veïnes de la seva zona. Aquell Pla d’Entorn té com a hereu al Pla de Millora d’Oportunitats Educatives (PMOE) en diverses accions, de les que la ciutat i la xarxa educativa també és una de les pioneres.
Aquest curs es va iniciar com a prova pilot el programa Passaport Edunauta, que també té com a objectiu que l’alumnat faci un aprenentatge fora de l’aula de la mà de les entitats que hi aporten el seu saber i experiència, com poden ser les culturals, les esportives o altres. Així mateix s’implica també a les famílies dels infants per tal de crear un vincle més estret.

Aquesta nova acció està dissenyada per la Fundació Jaume Bofill i la cooperativa +Educació. El programa es va oferir a la zona educativa 3 per considerar que allí es necessita més per estar ubicats centres de més complexitat. L’oferta va tenir l’adhesió de les escoles Roser Capdevila (cicle mitjà) i Joan Marquès Casals (cicle superior), el grup de colònies Ca N’Anglada i els esplais La Fàbrica i Tremola.
El programa d’activitats, per la pandèmia, s’ha concentrat fonamentalment a les mateixes escoles i esplais, i han estat relacionades amb les arts escèniques, la música, l’esport, les lletres i el patrimoni cultural. El pla ha comptat amb la participació de 267 infants, els quals han disposat d’un passaport que s’ha anat sallent a mesura que es feia l’activitat. La regidora d’Educació, Teresa Ciurana, va dir ahir a la comissió de Cicles de Vida que estava satisfeta d’aquest programa perquè a més oferir activitats, lluita contra l’equitat, i va anunciar una segona edició el curs vinent. De moment, ja han rebut l’adhesió de les escoles Salvador Vinyals i Liceo Egara, però poder hi haurà més centres que s’afegiran.

Aprendre fora de l’aula
To Top