Terrassa

Un equipament adaptat al pas de les dècades

1916
S’inaugura el Salón Cataluna, amb una capacitat de 1.250 espectadors. L’autor del projecte va ser l’arquitecte Melcior Vinyals. El primer empresari i promotor del cinema va ser Pere Romaní.

1939
L’empresari Joan Porta, propietari dels cinemes Doré i Alegria, es fa càrrec del Catalunya.

1954
L’arquitecte Joan Baca i Reixach en realitza una reforma per fer que la sala sigui més moderna i confortable. El 1943, el cinema ja havia experimentat una primera remodelació.

1964
El Catalunya passa a mans d’una empresa familiar a càrrec de Frederic Gibert, que en serà el titular durant més de tres dècades.

Anys 90
A principis de la dècada, s’hi fan una sèrie de remodelacions, entre les quals destaca la incorporació de la sala 2, amb unes dimensions més reduïdes que la principal.

Març del 2000
El Cinema Catalunya torna a obrir portes després que l’Ajuntament n’assumeixi la gestió. La inauguració té lloc el 16 de març del 2000 amb les pel·lícules "Casablanca" i "La Teranyina", aquesta última, de l’egarenc Joaquim Verdaguer.

Abril del 2000
Hi ha un acord amb la Generalitat per traspassar, al Club Catalunya, la seu terrassenca de la Filmoteca.

2002
El Club Catalunya és la seu del certamen DocsBarcelona, un fòrum i mercat de documentals a nivell internacional.

Avui en dia
Disposa de dues sales on es projecten pel·lícules comercials de dimecres a diumenge, i on es porten a terme -els dilluns i els dimarts- cicles i activitats organitzades per entitats ciutadanes o àrees de l’Ajuntament.

To Top