Terrassa

El ple porta a votació el pla per a la millora de la qualitat de l’aire 

El ple de març donarà suport al Pla d’Acció Supramunicipal per a la Millora de la Qualitat de l’Aire del Vallès Occidental. El Consistori votarà el document i comprometrà a l’administració local a incorporar les 44 accions del document al nou Pla de Millora de la Qualitat de l’Aire 2021-2026 de Terrassa que actualment està en procés de revisió.

Entre les actuacions que s’incorporaran al pla local, hi ha la implantació d’un control més intensiu dels vehicles altament contaminants, la regulació de petites instal·lacions de biomassa a la ciutat i la reorganització dels itineraris i dels horaris de la distribució urbana de mercaderies. També l’impuls de mesures sostenibles com el cotxe compartit, els camins escolars i el canvi de la jerarquia viaria per afavorir els modes de transport més sostenibles.

El pla comarcal inclou algunes mesures que l’Ajuntament de Terrassa ja hi ha posat en marxa com la creació de zones de baixes emissions (ZBE) o la creació d’una xarxa de carrils bici.

A banda de fer la transposició de 44 accions al pla local per la qualitat de l’aire, la moció inclou la necessitat de fer una petició expressa “als organismes competents” per assegurar el finançament de les mesures previstes.

Pla de màrqueting turístic
El ple de març se celebra en sessió digital dilluns al matí i no ahir, complint amb la norma de convocar-lo el darrer divendres de mes. El motiu és la participació de la diputada socialista, Eva Candela, a la sessió d’investidura del Parlament de Catalunya. El PSC va suggerir l’ajornament i els grups van acceptar traslladar el ple al dilluns de Setmana Santa.

La sessió portarà també a votació inicial el reglament de prestacions socials econòmiques i el Pla de Màrqueting Turístic de Terrassa.

El gruix de la sessió, però, es concentrarà en el debat de les propostes de resolució, deu mocions que inclouen una en defensa dels drets de les persones trans i que signen conjuntament els socis de govern, Tot per Terrassa i ERC, amb Junts per Terrassa.

Les tres formacions reivindiquen la despatologització de les persones trans i que se suprimeixin els tractaments mèdics i els informes psiquiàtrics com a condició per fer el canvi d’identitat legal.

Els socis de govern també porten una proposta de resolució, en aquest cas amb Ciutadans, per a la inclusió de Terrassa a la Red Española de Ciudades Inteligentes.

La comissió del nomenclàtor
El debat sobre la Comissió del Nomenclàtor arribarà dilluns al ple de la mà del PSC, que presenta una proposta de resolució demanant que es modifiqui el reglament. La voluntat de batejar l’Auditori amb el nom de l’actriu Àngels Poch i el Vapor Universitari amb el del fundador de l’Escac Ricard Maixenchs, ha posat sobre la taula la discussió sobre si la Comissió ha de pronunciar-se només sobre la denominació de carrers i places, o bé també emetre dictàmens quan es tracti de batejar equipaments.

Ciutadans porta tres mocions més. Una demanant que els menjadors escolars incorporin adaptacions a la sensibilitat auditiva dels infants amb TDA, una altra denunciant les llars d’infants “il·legals” i una tercera apostant per a l’ampliació de les ajudes als sectors més afectats per la Covid-19.

Pel que fa a JxT, vol que la ciutat s’adhereixi al Pacte Nacional per a la Mobilitat Segura i Sostenible 2021-2030. Els sobiranistes proposen també que es fomenti l’aprofitament dels fruits dels tarongers i les oliveres de la ciutat i demanen una prova pilot per reforçar el civisme en la que hi participin els treballadors d’Eco Equip.

To Top