Uns han aparcat el seu treball al capdavant dels seus negocis i han aconseguit buscar-se la vida. Uns altres estan desesperats perquè la seva manera de viure s’ha enfonsat amb les restriccions sanitàries decretades pels governs. Són empresaris i treballadors del sector de l’oci nocturn que porten gairebé un any sense activitat, amb alguns parèntesis que van ser miratges. Desenes d’empresaris de Terrassa s’han organitzat i el dissabte es van reunir a la sala Fred Astaire amb la Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn (Fecalon) en una cita que, per a Antoni Marañón, un dels impulsors, té caràcter fundacional d’una nova època, la de la unió del sector.
Una trentena de responsables de discoteques, bars musicals, sales de festa i karaokes, gairebé tots els convocats, van participar en la trobada per a analitzar la situació, “veure on estem, cap a on anem i què podem fer per defensar els nostres negocis”, assenyala Antoni Marañón, delegat de Fecalon a la ciutat, partidari de la unió de forces “per anar tots a una davant les administracions públiques”.
Reclamacions
La reunió informativa, que va comptar amb l’assistència de Fernando Martínez, secretari general de la federació, va durar tres hores. Els empresaris volien saber què fer per reclamar pel lucre cessant, pels diners que han deixat de percebre en aquests mesos de drama. Fecalon considera més viables les demandes personals que les col·lectives, ateses les diferències entre negocis: pels diversos lloguers, pels aforaments o per les dificultats per a repartir després els diners en cas de triomf en el litigi.
La federació va informar sobre pòlisses d’assegurances i sobre les subvencions i ajudes a sol·licitar. L’Ajuntament de Terrassa, per exemple, ha anunciat el pagament de 2.000.000 d’euros en ajudes als sectors més damnificats pel coronavirus i les limitacions de salut pública. Els empresaris de l’oci nocturn optaran a part d’aquests diners: “ja hem contactat amb tècnics municipals per veure què podem fer”, conclou Antoni Marañón.