Terrassa

Resposta espectacular al curs sobre ecografia del sòl pelvià

El Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa és referent en la pràctica i la formació sobre l’ecografia morfològica i funcional del sòl pelvià, una tècnica que permet prevenir, diagnosticar i controlar disfuncions com la incontinència urinària, que afecta el 40% de les dones, el col·lapse genital o la incontinència anal. Avui impartirà una nova edició d’aquest curs pioner i ho farà amb rècord de participació.

Al voltant de 200 professionals de la medicina -uròlegs, radiòlegs, ginecòlegs- i altres especialistes com fisioterapeutes, llevadores o professionals de la rehabilitació s’han inscrit a la sessió d’avui. La resposta al curs, que serà via "online" per "streaming", dobla l’habitual en aquestes cites, que fins ara han seguit presencialment una mitjana d’entre 80 i 100 especialistes.

"La resposta ha estat espectacular", comenta el doctor Jordi Cassadó, codirector del curs i cap clínic del Servei de Ginecologia i Obstetrícia de MútuaTerrassa.

Prevenció i curació
L’ecografia morfològica i funcional del sòl pelvià permet "veure les estructures que subjecten l’òrgan, la musculatura del sòl pelvià i comprovar amb detall, per exemple, la situació després d’un part". La informació ecogràfica "ens permet treballar en la prevenció, evitar el problema i, si hi ha lesió, abordar-la i curar-la".

La tècnica ha permès que pacients amb situació de col·lapse, amb despenjament de matriu o bufeta, "puguin millorar amb cirurgia de col·lapse i tècniques de laparoscòpia, mitjançant la utilització de malles".

La investigació en aquest àmbit continua "per millorar. Hi ha molts aspectes en recerca". El doctor Cassadó explica que el futur del tractament del sòl pelvià "està en la prevenció i en la cura. L’estudi morfològic de la musculatura ens dona informació per intentar evitar les lesions i millorar els tractaments".

Un exemple de la practicitat de la tècnica ecogràfica del sòl pelvià és "la disminució de la instrumentalització en els parts, origen de col·lapses i incontinències en les dones. Cada cop s’instrumentalitza menys", comenta Cassadó.

La sessió online d’avui permetrà presentar les ponències amb la màxima qualitat tecnològica i interactuar amb tots els assistents. Hi participen professionals de diferents punts de l’Estat espanyol.

To Top