Terrassa

Els Mossos troben en una fruiteria quasi 2.000 pastilles i objectes robats

A la fruiteria no hi havia només fruita i verdures, llegums i te verd. Els Mossos d’Esquadra van trobar la setmana passada en un comerç de Ca n’Anglada, i en un habitatge pròxim, gairebé 2.000 pastilles i objectes suposadament robats: bicis d’alta gamma, tauletes, joies, mòbils i diners. Desenes d’objectes, una partida, que la policia anava buscant des de feia setmanes. L’operació va concloure amb la detenció de dues persones.

El cop en la fruiteria que era més que una fruiteria va ser la culminació d’una investigació d’agents de l’Àrea Bàsica Policial (ABP) de Terrassa dels mossos. Seguien el rastre d’uns robatoris amb força, alguns d’ells perpetrats en escoles. Aquests assalts havien generat maldecaps a responsables educatius i policials, sobretot per la seva proliferació el mes de gener i els primers dies de febrer, i els mossos i la Policia Municipal van posar en marxa un operatiu especial de vigilància, tant amb agents d’uniforme com de paisà. La Policia Municipal va detenir quatre individus per la seva implicació en, almenys, tres dels vuit assalts perpetrats, i va recuperar part del material informàtic sostret. Però les indagacions van prosseguir per conèixer el grau d’implicació dels detinguts en la resta de robatoris amb força, per localitzar la resta del botí i per tractar de trobar a còmplices, no sols en la comissió dels robatoris sinó en el destí dels efectes sostrets.

La policia, i no sols la policia, sabia que en carrers de Ca n’Anglada es venien estris de dubtosa procedència en ple carrer. Al de Sant Tomàs, per exemple, en el terra, en un vessant del “top manta” adaptat a noves circumstàncies. Però la setmana passada no anaven a la cerca d’aquests venedors de precarietat, sinó d’alguna cosa de major envergadura. Els investigadors tenien notícies de l’activitat sospitosa que tenia lloc en un local comercial on, segons fonts policials, es guardaven i venien articles robats.

De paisà
A les 13 hores del 18 de febrer, una dotació dels mossos camuflada patrullava per Ca n’Anglada. Es trobava pels voltants del carrer de Sant Damià, via en la qual els mossos han efectuat desenes d’identificacions en intervencions preventives en els últims mesos. Els agents de paisà es van fixar en els voltants d’una fruiteria i en uns individus que estaven a les portes d’aquest establiment.

Un dels tipus es va adonar de la presència pròxima dels policies i va emprendre la fugida. No era un desconegut per als agents: sabien d’ell pel seu historial delictiu, en concret per la seva involucració en delictes contra el patrimoni (els robatoris ho són). Aquest tipus es va escapolir, però al costat de l’establiment romanien dues persones. Els dos individus tenien també antecedents policials per delictes contra el patrimoni.

Els mossos es van dirigir a ells i van entrar en la fruiteria. Per a això no requerien autorització judicial. Van comunicar la seva actuació a la central i després van arribar més agents. Eren necessaris reforços, però no per l’actitud de resistència del responsable del comerç o de persones afins, sinó per la magnitud de l’operatiu que s’apropava, perquè els mossos que van inspeccionar en primera instància el local van veure en prestatgeries de la fruiteria articles que res tenien a veure amb l’alimentació.

Segons les citades fonts, hi havia motxilles i càmeres. I hi havia més objectes, molts més, en la rebotiga, i més en un habitatge pròxim que els mossos van registrar després de la inspecció minuciosa de l’establiment. “Són del meu germà”, es va sentir dir al responsable del comerç quan els agents li van preguntar per la propietat d’aquells articles. Després va arribar la informació que esperaven els investigadors: presumptament, el comerciant adquiria els productes a joves del barri, els embolicava i els venia. Els policies van comprovar el que sospitaven i semblava clar: els productes eren d’origen il·lícit, suposadament.

Dues persones van ser detingudes. Se’ls va atribuir un delicte de receptació i conductes afins. Comet un delicte de receptació la persona que, sense haver tingut participació, ni com a còmplice, ni com a autor, en un delicte contra el patrimoni o contra l’ordre socioeconòmic (furt, robatori, apropiació indeguda, estafa) ajudi els responsables d’aquests delictes a aprofitar-se dels seus efectes “o rebi, adquireixi o oculti tals efectes”. La pena és de presó de sis mesos a dos anys.

No obstant això, la infracció penal més greu imputada als detinguts és el delicte contra la salut pública, relacionat amb un suposat tràfic de substàncies. La raó policial: en els registres, els mossos van trobar i van decomissar 122 blísters amb comprimits. En total, 1.830 pastilles d’un fàrmac que contenia clonazepam com a ingredient actiu. Es tracta d’un medicament pertanyent al grup de les benzodiazepines que té propietats per prevenir les convulsions. Els agents van trobar també diners en metàl·lic: 6.280 euros que estaven embolicats en film, segons fonts policials.

Aquesta és la llista d’objectes requisats: les 1.830 pastilles, 13 mòbils de gamma alta, 25 peces d’or (anells, aliances, cadenes, penjolls), vuit ordinadors portàtils, quatre càmeres, dotze tauletes, tres rellotges i set bicicletes, valorades en 19.500 euros. Part del botí ha estat retornat als seus propietaris: són sis bicis, les dotze tauletes i dos ordinadors portàtils que havien estat robats en escoles. Els dos detinguts, un de 21 anys i un altre de 40, són d’origen marroquí i veïns de Terrassa.

To Top