El departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha pressupostat un global de 6 milions d’euros per al col·lectiu juvenil, una xifra que complementa i se suma als 20 milions d’euros que el Govern va mobilitzar el desembre passat per als mateixos sectors: extraescolars, lleure educatiu i instal·lacions.
I també s’afegeixen als 3,5 milions d’euros que Joventut va pressupostar el mateix mes de desembre en una línia d’ajuts específica perquè els gestors de cases de colònies, albergs, granges escola, aules de natura i campaments poguessin evitar la pèrdua de llocs de treball associats a les instal·lacions juvenils. Amb el fons pressupostat en aquestes noves línies d’ajuts es preveu ajudar tots els organitzadors de les activitats extraescolars i de lleure dirigides als infants i joves d’entre 3 i 18 anys que hagin estat suspeses o afectades per la resolució SLT/1/2021. D’aquesta manera, les entitats, empreses, persones treballadores autònomes, els centres docents privats i altres entitats sense ànim de lucre (com ara les associacions de mares i pares d’alumnes) que prestin les activitats extraescolars amb els seus propis mitjans rebran un import fix de 1.500 euros.
El mateix import fix de 1.500 euros també el rebran totes les entitats no federades d’educació en el lleure, les federacions i les coordinadores d’entitats inscrites al Cens d’Entitats Juvenils de la DGJ que duguin a terme activitats de lleure eductiu entre setmana dirigides a infants i a joves d’entre 3 i 18 anys. Igualment com en l’anterior cas, aquestes activitats han d’haver estat suspeses o afectades per l’anterior resolució.
Finalment, Joventut reserva fons d’ajuts per als gestors de les instal·lacions juvenils. En concret, totes les entitats privades, les empreses i les persones treballadores autònomes titulars o gestores de les instal·lacions juvenils que estiguin inscrites al Registre d’instal·lacions juvenils de la DGJ i que hagin estat afectades per la resolució SLT/1/2021 rebran un import fix de 2.500 euros per equipament.