La Junta de Govern local ha aprovat l’inici de l’expedient de contractació de la concessió del servei de menjador als centres públics d’educació infantil i primària i instituts escola de Terrassa per als pròxims dos anys. Des de l’executiu asseguren que es fa amb “criteris de sostenibilitat, qualitat i educació” i que “aquesta acció és el primer pas que s’està impulsant des de l’Ajuntament, tant per a la millora del servei de menjador escolar, una prioritat per a l’Equip de Govern, com per a iniciar, en paral·lel, els treballs d’estudi per a la seva municipalització” el 2023 a través d’una comissió formada per responsables tècnics del consistori i representants dels grups municipals.
En aquesta licitació s’inclouran nous criteris d’avaluació per a la millora de les condicions del menjador escolar, com la integració dins el projecte educatiu de l’escola amb visió inclusiva d’educació 360º, més varietat de menús, amb la incorporació de productes ecològics i de proximitat, i millora de la comunicació amb les famílies i de la gestió dels cobraments, afirmen des del consistori.
“Un nou incompliment”, diu el PSC
El PSC, però, denuncia que aquesta decisió suposa “un incompliment del programa electoral de Tot per Terrassa (TxT), partit el qual es va presentar a les eleccions municipals afirmant al seu programa electoral que «assumirien la gestió directa dels menjadors escolars quan finalitzi la concessió del servei»”. “La Junta de Govern ha aprovat iniciar els tràmits per una nova concessió del servei de menjador escolar que tindrà una durada de dos anys, prorrogables per altres dos. D’aquesta manera el servei de menjadors escolars continuarà externalitzat durant, com a mínim, el que resta de mandat”, afirmen els socialistes, que també lamenten que aquesta decisió del Govern municipal no ha estat consensuada amb l’oposició.
Davant això, TxT ha emès un comunicat en què reitera el seu compromís electoral de caminar cap a la municipalització del servei de menjador. “Aquest tràmit només respon a la necessitat de donar resposta a la fi de la concessió actual, prorrogada el juny de 2020, i que considerem que té mancances i debilitats importants a esmenar en un nou plec”, explica la portaveu Núria Marín. “El govern de la ciutat ha declarat que prioritza la gestió pròpia del servei com a model preferible, tot i que no deixarà de ser flexible amb les decisions que prengui la comissió de menjadors del Consell Escolar Municipal”, diu la nota feta pública.
“Ens vam comprometre a treballar a valorar la possibilitat que la municipalització fos una de les principals opcions per a la millora del servei de menjador escolar, i així ho estem fent”, explica, per la seva banda la regidora d’Educació, Teresa Ciurana, d’ERC. “En cap cas estem contradient el que vam proposar, sinó que tot i les traves legals i administratives que ens podem trobar en el camí, creiem que l’estudi en profunditat que la comissió endegarà serà el pas definitiu per aconseguir el servei de menjador que l’alumnat de la ciutat es mereix”, diu l’edil.