Terrassa

Nou cicle de dansa amb moltes estrelles

La dansa del Centre Cultural i per extensió a Terrassa té una puntuació molt alta i el públic fidel l’espera cada any amb entusiasme. La nova temporada, l’edició 38, acollirà 20 espectacles i 34 funcions a càrrec de 17 companyies nacionals i estrangeres de nivell contrastat. Del nou cartell destaquen Ailey II, Acosta Danza, les estrelles del New York City, Ilia Jivoy i solistes del Ballet del Teatre Mariinsky, Agnès Letestu, Lucia Lacarra o Julian Mackay.

Noms de primera línia als que se sumen molt més i que, com és habitual, permetrà veure el treball coreogràfic i interpretatiu dels referentes en aquest gènere artístic. La presentació va tenir lloc ahir, via telemàtica, a càrrec del director artístic Adrià Fornés, qui va pronosticar que la 38a. Temporada és “única i excepcional”. Fornés va estar acompanyat del president de la Fundació Antiga Caixa Terrassa, Ramon Flo, del director de zona del BBVA, Carles Soteres i de la regidora de Cultura, Rosa Boladeras. Fornés i Boladeras van anunciar que Terrassa serà present en el Festival Metropolità de Dansa.

El nou cartell fa una aposta per companyies de renom i per la dansa clàssica i contemporània, amb l’objectiu d’abastar tots els gustos possibles. El programa de 2021 s’inaugurarà el 29, 30 i 31 de gener amb el ballet “El Trencanous”, que tindrà com a ballarins convidats Giada Rossi i Yanier Gómez, solistes de la Compañía Nacional de Danza. La resta de personatges seran interpretats pels ballarins del PAR en Dansa, el programa d’alt rendiment en dansa dirigit per Rodolfo Castellanos. Hi haurà cinc funcions i una d’elles, la del dia 29, està dedicada exclusivament al personal professional sanitari en reconeixement a la seva feina durant la pandèmia. PAR presentarà també la producció “Coppelia”, un homenatge a Vivaldi i una gala al juliol.

“El Trencanous” obrià pas al Ballet Nacional de España, els dies 12, 13 i 14 de febrer, amb un programa dissenyat pel nou director, Ruben del Olmo, de dansa espanyola incloent-hi la major part dels seus estils, des de l’escola bolera al flamenc estilitzat. El Ballet Nacional d’España donarà el relleu el dia 27 de febrer a La MOV, dirigida per Victor Jimenéz i de Saragossa, que presentarà “Temps Fugit”.

El cicle de companyies nacionals es completa amb Metamorphosis Dance del País Basc (dia 20 de març) que oferirà “Converses amb les fosques”, un muntatge sobre la comunicació, i amb Antonio Márquez (22 i 23 de maig) amb “Medea”. El segell català el posarà Miquel G. Font amb “Amnea” (7 de setembre).

Des de l’estranger
El programa internacional reserva moltes sorpreses si la Covid-19 no ho estronca. Sha reprogramat el ballet “Giselle”, amb el Russian State Ballet (dies 6 i 7 de març), i la Gala d’Homenatge a la gran Alícia Alonso (10 d’abril), primera ballarina del Ballet Nacional de Cuba. Ens visitarà Jivoy Dance Company (25 d’abril), considerat un dels millors joves coreògrafs del Teatre Mariinsky, i MM Contemporay d’Itàlia (25 de setembre) i Balletto del Sud, del mateix país, amb “Carmen” (9 i 10 d’octubre).

També hi haurà gal·les per trencar la respiració com la de les estrelles solistes del New York City (23 i 24 d’octubre) i la 4a. Edició dels ballarins catalans que estan en companyies estrangeres (16 de maig). I encara queden les cireretes del pastís amb Ailey II dels Estats Units (la companyia més valorada pel públic fins ara), el tàndem Agnès Lestestu i Vincent Chaillet; Acosta Danza de Cuba i el Ballet de Georgia.

To Top