Terrassa

Milers de donacions contra el fred al CAAD de Terrassa

El principi del benestar animal qualla cada dia més entre la ciutadania, que aquests dies ha donat una resposta sense precedents a la crida feta pel voluntariat del Centre d’Atenció d’Animals Domèstics de Terrassa (CAAD). Milers de productes com roba, llits, pinso, collarets, morrions i sobretot mantes i joguines han arribat a l’equipament per fer més lleu i feliç l’onada de fred a la llar municipal.

La campanya forma part d’un dispositiu contra el fred que inclou la instal·lació de plaques per protegir del vent les gàbies i reduir l’exposició dels animals a les baixes temperatures.

A les portes del CAAD han arribat aquests dies persones a títol personal, famílies amb nens petits, entitats i col·lectius amb les seves donacions. El volum ha estat tan elevat que el centre està derivat part del material a altres entitats i equipaments.

Les donacions no es van aturar ni dissabte, amb la pluja. Han arribat des de la ciutat de Terrassa i des d’altres municipis. Hi ha hagut donants que han fet servir serveis de missatgeria davant la impossibilitat de desplaçar-se pel confinament municipal, expliquen des del CAAD. “Algunes persones han trucat per preguntar què necessitàvem i han comprat productes nous. També empreses tèxtils que han entregat rotllos de roba. Ha estat impressionant”.

Encara hi arriben
La iniciativa del voluntariat del CAAD ha tingut un ressò important en xarxes socials, la crida s’ha fet viral i la resposta ha estat “increïble”, afirma el regidor de Benestar Animal Noel Duque. Ahir encara arribaven productes al centre.

El polític ha agraït la iniciativa als voluntaris del CADD. “Res més poderós que tenir un voluntariat empoderat i amb capacitat de decisió que, en coordinació amb les treballadores del centre, multiplica les cures i les oportunitats dels animals i la seva felicitat”.

A xarxes, Duque ha afirmat que el govern de la ciutat té sobre la taula novetats com la incorporació d’un sistema de calefacció pels gossos i gats dins les gàbies. “És cap on anem”, afirma Duque, que anuncia un “canvi de model de gestió” del Centre d’Atenció d’Animals Domèstics impulsat per la regidoria de Benestar Animal, que ell presideix, un cop aquesta assumeixi les competències del CADD. Aquest serà un procés, anuncia, en el que participaran activament les entitats animalistes.

El govern municipal treballa també en la creació d’una bossa d’acollida, afirma Duque, tot i que admet que aquest és un model que té molts detractors donat el problema que comporta retornar un animal a la gàbia.

To Top