Terrassa

“Voces del Camino” organitza una recollida solidària d’aliments

Davant la precària situació econòmica que molts egarencs viuen arran de la pandèmia, la Hermandad Rociera Santa María de las Arenas "Voces del Camino" de Terrassa ha decidit organitzar una recollida d’aliments. Tothom qui vulgui aportar el seu granet de sorra a la iniciativa pot acostar-se, tots els dilluns i els dimecres (a partir de la setmana vinent i fins al pròxim 18 de desembre), entre les 18 i les 19.30 hores, a la parròquia de la Mare de Déu de Les Arenes, situada al carrer del Canigó, número 64.

"Normalment, pels volts de Nadal, a l’entitat muntàvem una recollida de joguines; però enguany, veient que cada vegada hi ha més persones que acudeixen als menjadors socials, hem pensat que era més necessari demanar aliments", explica la "hermana mayor" de l’associació, Noemí Valiente. D’aquí ve el lema que han triat els organitzadors de la campanya: "Aquest Nadal, cap família sense menjar".

Llegums, oli, galetes, arròs, conserves, pasta… L’entitat demana que les aportacions siguin d’aliments que tinguin una data de caducitat llarga, per tal de facilitar-ne la conservació. "Tot i que la recollida s’inicia aquest dilluns, en haver començat a difondre la iniciativa per internet, ja hem rebut els primers lots de menjar", comenta Valiente. La idea de la "hermandad", que en l’actualitat compta amb setanta-cinc membres, és que els productes puguin arribar a famílies de tota Terrassa que ho necessitin. L’associació informarà pròximament, a través del seu perfil a Facebook i Instagram, sobre les entregues dels lots.

"Si hi ha alguna persona que vol donar aliments, però té problemes de mobilitat per desplaçar-se fins a la parròquia de la Mare de Déu de Les Arenes, pot posar-se en contacte amb nosaltres a través de les xarxes socials i mirarem de fer la recollida", afegeix Valiente.

Pandèmia
Més enllà de la campanya solidària que iniciaran dilluns, l’activitat de la "hermandad" s’ha vist, com ha ocorregut amb tantes altres entitat de la ciutat, alterada pel coronavirus. "La missa ‘rociera’ que celebràvem sempre el quart diumenge de cada mes a la parròquia de Les Arenes, per ara no l’hem pogut tornar a fer -indica Valiente-. I l’activitat del nostre ‘coro rociero’ està de moment aturada".

L’associació també participa habitualment a la Romeria del Rocío, organitzada per la Federació d’Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (Fecac), que des del 2016 s’ha celebrat en uns terrenys situats al costat del polígon industrial de Can Petit de Terrassa. La romeria d’enguany, que aplegava milers de persones, també va haver de suspendre’s a causa de la pandèmia.

To Top