Terrassa

Albert diu que per “canviar les coses” necessita dels tècnics 

El soci de govern va defensar ahir davant l’oposició l’ajust de la cúpula tècnica municipal i la creació d’una nova àrea a Serveis Generals i Govern Obert, que ha passat de tenir una a dos direccions de serveis. El seu titular, el republicà Isaac Albert, va tirar d’argument polític per justificar el desdoblament del seu departament. "Faré política, que vol dir canviar les coses. I necessito estructura tècnica per fer-ho", va dir.

El debat sobre l’ajust dels alts càrrecs es va viure ahir en la comissió informativa de Serveis Generals. Albert va argumentar que la Covid ha trasbalsat la gestió municipal i també ha accelerat canvis en l’administració i en la seva relació amb els ciutadans, projectes que necessiten tècnics que els executin.

L’ajust de l’staff, però, s’ha fet "sense augmentar el cost de la despesa estructural". Albert va posar ahir xifres sobre la taula.

La nova direcció d’àrea de Serveis Generals es finança amb l’amortització de la direcció estratègica de relacions amb les empreses municipals i concessionàries, va dir, a banda de la supressió de complements a les direccions d’àrees. "La direcció que se suprimeix tenia un cost de 99.615 euros -va explicar Albert- i la nova direcció 102.860 euros. El cost de l’ajust és de 652 euros anuals".

Maniobra "arriscada"
Les crítiques més dures a la remodelació de la cúpula tècnica municipal van arribar del PSC. L’exalcalde Alfredo Vega, coneixedor a fons dels Serveis Generals, àrea que va liderar políticament l’anterior mandat, va qüestionar l’oportunitat de la maniobra i va demanar a Albert que acompanyi "els canvis amb un projecte".

Els tècnics, va dir Vega, són "el puntal dels polítics" i canviar-los després d’un ajust en el govern, amb polítics aterrant a noves àrees, "no és el més oportú en un moment com aquest. És un risc".

El socialista va qüestionar que els canvis a l’staff tècnic no comportin despesa, perquè "una nova àrea sempre genera estructura", va dir. També va rebutjar la supressió de la direcció estratègica de relacions amb les empreses municipals i concessionàries, "una peça molt important en un Ajuntament com el de Terrassa, amb un hòlding municipal potent i amb concessions importants".

Les crítiques d’Alfredo a la decisió del govern d’ampliar la cúpula tècnica no van agradar a Albert, que en un moment del debat va retreu-re al PSC la creació de l’àrea que ara se suprimeix. "Una plaça que vostès van crear a dit per col·locar una persona de la seva confiança". I va afegir: "No menystingui la capacitat d’organitzar-nos ni de fer política. Això no va de fer-se fotos, va de transformar la ciutat".

El tinent d’alcalde va anunciar canvis en l’atenció ciutadana i en el desplegament de l’estructura organitzativa municipal. La Covid, va dir, "ens ha esclatat en el primer any de govern", però també ha actuat com a revulsiu, "ha accelerat els canvis".

Albert no va detallar els projectes ni el calendari d’execució, però sí que va avançar que té un pla de referència pel desplegament de l’estructura organitzativa municipal. A preguntes del portaveu de Ciutadans, Javier González, Albert va explicar que "hi ha un projecte de canvi de l’estructura administrativa d’Alfredo Vega que es va quedar en un calaix i que és molt vàlid".

Després d’hora i mitja de debat, la comissió de Serveis Generals i Govern Obert va aprovar elevar a ple el dictamen de l’ajust de l’staff tècnic municipal, només amb l’oposició del PSC. Ciutadans i Junts per Terrassa es van abstenir.

To Top