Terrassa

Sis pacients menys que dimecres als hospitals de Terrassa

La situació epidemiològica continua millorant als hospitals de Terrassa, tot i que moderadament en el darrer tram de la setmana. Després que la xifra de pacients amb Covid ingressats a l’Hospital de Terrassa i a l’Hospital Universitari MútuaTerrassa baixés dels 224 dilluns, 9 de novembre, als 186 dimecres, ahir divendres la davallada es va frenar i el còmput global de pacients ingressats a la ciutat era de 180, sis menys.

La progressió confirmaria que Terrassa ha superat el pic hospitalari, tot i que caldrà veure quina és l’evolució del cap de setmana i dels dies vinents per confirmar que realment la segona onada remet als hospitals de la ciutat, on la xifra d’ingressos i de pacients en situació crítica encara és molt elevada.

Concretament a l’Hospital de Terrassa hi havien ahir divendres 66 persones amb covid ingressats en planta i dos a l’Hospital de Sant Llàtzer. L’UCI del centre va registrar ahir una lleu reducció de pacients, passant dels 11 crítics a 10.

Pel que fa a Mútua, ahir registrava tres pacients menys en planta (73) i atenia els mateixos 6 malalts a l’UCI i 7 a la unitat de semiintensius.

En els ingressos domiciliaris, els equips sanitaris feien seguiment ahir de quatre persones menys a la ciutat. Setze en total, enfront dels vint pacients en hospitalització domiciliària comptabilitzats dimecres.

Ahir, el secretari general de Salut, Marc Ramentol, va subratllar la importància de prorrogar deu dies més les restriccions. En primer lloc, per continuar la tendència ja marcada de disminució de nous contagis, “de doblegar la corba”, fins a arribar a un nombre de casos que permeti guanyar eficiència en el seu rastreig.

Alliberar capacitat assistencial
En segon lloc, per alliberar capacitat assistencial: encara “ara som al pic de pressió” malgrat que ja es comencin a registrar més altes a l’hospitalització convencional i s’hagin estabilitzat els nous ingressos a llits crítics “tot i no baixar”, ha dit. I en tercer lloc, per dissenyar un pla de desescalada que tingui un doble objectiu: “Tornar a obrir progressivament els sectors gràcies als quals s’està doblegant la corba i mantenir-los oberts en pandèmia que no canviarà ni ens abandonarà els pròxims mesos”.

A Catalunya, a l’atenció primària s’està notant una reducció de consultes relacionades amb la COVID, que a les urgències dels CAP i CUAP es concreta amb un 15% menys respecte la setmana anterior. Pel que fa a les UCI’s, ara hi ha 585 pacients (ocupant el 58% de la capacitat de llits crítics), mentre que a les plantes d’hospitalització convencional hi ha uns 2.600 (el 24% de la capacitat total de la xarxa pública).

To Top