Terrassa

Avança la transformació del tram sud de la carretera de Rubí

La transformació del sector sud de la carretera de Rubí fa un pas important per la seva execució, una dècada llarga després que el Pla de Millora Urbana del sector s’aprovés de forma definitiva, el 26 d’abril de 2008. A les portes del crac immobiliari, els promotors van parar el projecte i ara ha estat necessari actualitzar-lo. La nova urbanització s’ha adaptat a normativa i a la nova realitat de l’entorn, derivada de la urbanització de la darrera fase del Parc de Vallparadís.

La junta de govern ha aprovat inicialment el projecte de reparcel·lació del sector i el projecte d’urbanització, aquest actualitzat. El vistiplau de l’executiu municipal permet iniciar la tramitació administrativa i posar fi a molts anys d’espera.

A partir d’ara s’obre un període d’informació pública i de petició d’informes als organismes competents. Un cop resolt el tràmit, s’aprovaran definitivament els projectes, obrint pas a la licitació de les obres d’urbanització i a l’edificació dels dos edificis d’habitatges.

Sense data d’execució
Metrovacesa, promotora del sector i propietària de gairebé el 60 per cent de la propietat, no concreta data de començament de les obres. Els calendaris de tramitació i la situació de la demanda immobiliaria seran determinants.

El Pla de Millora Urbana del sector de la carretera de Rubí afecta una superfície de 27.533,75 metres quadrats, en un espai delimitat per la carretera de Rubí, el carrer del Mestre Tries i pel sud per l’avinguda de Santa Eulàlia i el darrer tram sud del Parc de Vallparadís.

El projecte inclou una zona residencial amb un màxim de 306 habitatges, 268 a l’illa residencial de més envergadura i 38 en l’edifici més. D’aquests habitatges, 61 seran de titularitat pública i sortiran al mercat en règim de protecció oficial, i 31 seran en règim concertat. També hi haurà oferta comercial i de serveis, amb espais verds i una remodelació integral de la vialitat al tram sud de la carretera de Rubí.

Entre els carrers Galícia i Mestre Trias, la carretera de Rubí desapareixerà tal com la coneixem avui. En aquest punt, els carrers de la zona configuraran una nova vialitat a partir del perllongament de Pare Font i de Galícia, així com d’un tram de Mestre Trias, i de l’obertura d’un nou carrer que correspon al perllongament de Badalona.

Carrers de plataforma única
La configuració viària es completa amb una nova secció de l’avinguda Santa Eulàlia, la transformació d’un tram dels carrers de Pare Font i d’Igualada en vies de plataforma única i la reserva d’espais d’aparcament. Hi hauran places a la carretera de Rubí, a l’avinguda Santa Eulàlia i al carrer Galícia. A més, s’habilitaran dues zones més d’estacionament en bateria amb entrada pel carrer d’Igualada.

L’aprovació definitiva del projecte podria estar enllestida en uns deu mesos. Tot i que no hi ha data de començament tancada, la transformació del sector està prevista en dues fases d’una durada aproximada de nou mesos cadascuna.

El desenvolupament del sector afectarà els terrenys on s’ubiquen els aularis de l’Escola Sala Badrinas. El tram correspon a la fase d’urbanització, que "no s’executarà fins que sigui possible retirar els aularis, amb la posada en funcionament de la nova escola al seu emplaçament definitiu", afirma l’Ajuntament.

To Top