Francisco va matar el dissabte la seva germana a ganivetades, presumptament. Li va llevar la vida durant una altra discussió febril, l’enèsima disputa. El darrer enfrontament. Allò del dissabte va ser el colofó sagnant a un carrusel de baralles en un infern domèstic, el que s’havia ensenyorit d’un habitatge de l’avinguda de Josep Tarradellas. Allà estava el cos sense vida de la víctima quan van arribar els agents dels Mossos d’Esquadra. Allà estava el presumpte homicida, que ja havia estat condemnat al maig de l’any passat per maltractaments. Allà estava la mare de tots dos, que va resultar ferida en el violent episodi.

L’avís el van rebre els serveis d’emergències el dissabte a les 9.15 de la nit. La cantonada de l’avinguda de Josep Tarradellas amb el carrer d’Antoni Maura es va omplir de dotacions policials i d’ambulàncies. S’informava d’una agressió a una dona en un primer pis.

El bloc és un edifici de grans dimensions, d’obra vista i amb jardins interiors, compost de tres escales, amb un total de 78 habitatges. En l’escala A, de 24 pisos, va ocórrer tot. En el primer primera jeia el cos d’una dona de 51 anys, Monserrat. Van pujar diversos sanitaris del SEM i diversos policies.

Montserrat presentava ferides d’arma blanca. Segons fonts pròximes a les investigacions, havia sofert gairebé una desena de punyalades. Els sanitaris no van poder salvar la seva vida. Sí que van atendre la mare, també ferida. Francesc C. M., el germà de la dona morta, estava en l’habitatge. Minuts després va ser detingut pels mossos, acusat d’un delicte d’homicidi i, es presumeix, d’un altre de lesions.

No era la primera vegada que la policia acudia a aquell domicili de l’avinguda de Josep Tarradellas, com van recordar ahir fonts policials. Els conflictes eren habituals. “Cada setmana escoltàvem baralles, amb crits i insults”, va explicar ahir un veí del bloc.

antecedents

Francisco, de 46 anys, un tipus de mitjana alçada, corpulent, havia estat condemnat al maig de l’any passat per maltractaments i amenaces. La pena imposada va ser de sis mesos de presó i una ordre d’allunyament, càstig suspès a canvi del seu ingrés en un centre de desintoxicació. Francisco tenia problemes greus d’addicció a substàncies estupefaents. Ara segurament sí que ingressarà a la presó preventiva a l’espera de judici. “Aquí va passar allò del dissabte”, comentava ahir un vianant al seu acompanyant mentre assenyalava al bloc de pisos. L’operatiu de seguretat va durar unes quantes hores, almenys quatre. A les dues de la matinada va marxar la policia, una vegada el jutjat d’instrucció número 4 va autoritzar l’aixecament del cadàver. Francisco C. M. va ser traslladat a la comissaria dels mossos.

No hi havia només baralles, tensió en forma d’ofenses. Segons testimonis del veïnat, els serveis d’emergències es van presentar l’any passat a la cantonada de l’avinguda de Josep Tarradellas amb el carrer d’Antoni Maura perquè un home s’havia llançat des d’una finestra. Es va fer mal, però no gaire perquè va caure a sobre d’un vehicle. El ferit era Francisco, segons els veïns de la zona.

El pare va morir fa més d’un any. Era conegut a les comunitats perquè cuidava el jardí. Residents al bloc diuen que al pis vivien la mare i dos fills, Montserrat i Francisco. Hi vivien en un ambient d’hostilitats persistents. “Una o dues vegades per setmana escoltàvem crits i insults”, deia ahir un veí. Ell i la seva família van arribar la nit de dissabte a casa seva. Es van trobar amb la policia i els sanitaris a la porta del bloc. “No sabiem què passava. Ens vam assabentar a l’endemà”. Es van assabentar que el veí del primer primera havia matat presumptament la seva germana a ganivetades.

F

Acusat de matar la seva germana a ganivetades
To Top