Terrassa acollirà algunes de les activitats de la quarta edició del simposi internacional dedicat a la propera generació de científics i enginyers espacials. La Universitat Politècnica de Catalunya ha estat designada com a organitzadora de l’edició que tindrà lloc entre el 21 i el 23 d’abril de 2021. Serà la primera vegada que el Symposium of Space Educational Activities (SSEA) se celebri a Espanya. Aquesta important convocatòria científica està promoguda per l’Agència Espacial Europea (ESA). Tindrà lloc de forma preferent a Barcelona, però Terrassa acollirà diverses de les activitats programades.
L’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa participarà de forma activa en aquest esdeveniment que portarà a la ciutat de Barcelona uns 300 estudiants, educadors i professionals de tot el món. El Chairman de l’esdeveniment és el professor del centre egarenc Miquel Sureda. Des de la seva primera edició, aquest simposi s’ha erigit com a referència en el qual es discuteix l’estat actual i el futur de les activitats educatives espacials a Europa i al món. Amb l’organització d’aquest simposi, la Universitat Politècnica de Catalunya segueix posicionant-se com una universitat puntera a escala internacional en l’àmbit espacial. La proposta ha estat seleccionada per l’ESA, destacant entre candidatures d’universitats d’altres estats membres de l’agència.
Francesc Torres, rector de la UPC, ha manifestat la seva satisfacció per aquesta elecció. “A la UPC, estem orgullosos de tenir l’oportunitat d’organitzar el simposi durant el 50 aniversari de la nostra Universitat. Vull donar la benvinguda, personalment, a tots els educadors, estudiants i professionals que desitgin assistir al simposi i visitar Barcelona”, ha manifestat.
tres escoles
Aquest simposi internacional estarà organitzat per les tres escoles de la UPC dedicades a la formació i la recerca en l’àmbit espacial: l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (EETAC), l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) i l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicació de Barcelona (ETSETB).
L’equip organitzador d’aquest event ha treballat per involucrar en el projecte altres entitats del sector. Així, la UPC comptarà amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) i l’Institut de Ciències del Cosmos – Universitat de Barcelona (ICCUB). A més, s’està treballant per incloure també d’altres institucions i empreses, per donar visibilitat internacional al ric ecosistema espacial de Barcelona i per generar sinergies positives entre els diferents actors i l’ESA.