La Direcció Territorial de Correos a Catalunya reconeix un augment en el nombre d’usuaris en algunes de les seves oficines obertes al públic a Terrassa, cosa que ha provocat darrerament llargues cues al carrer en moments puntuals, i espera “acabar de corregir la situació els pròxims dies”.
Així ho ha manifestat la companyia estatal en un primer contacte mantingut amb el govern municipal després que l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, fes pública divendres passat una carta enviada a la Direcció Territorial de Correos a Catalunya. En la missiva, Ballart reclamava que l’operador ampliés a les tardes l’horari d’atenció al públic a Terrassa, que arran del coronavirus, avui es restringeix als matins de dilluns a divendres. Ara bé, l’empresa no preveu fer-ho fins setembre, recuperant així l’horari d’atenció als usuaris (el dissabte al matí inclòs) previ a la pandèmia ,tant a l’oficina central de la plaça de Mossèn Jacint Verdaguer com a les cinc sucursals repartides per la ciutat. Abans del virus, totes comptaven amb un horari de dilluns a divendres ininterromput de 8.30 a 20.30 hores i també obrien els dissabtes al matí. Avui el servei es presta només els matins de dilluns a divendres, de 8.30 a 14.30.
En la carta, Ballart expressava que “durant els darrers dies, hem sigut coneixedors de la disconformitat de la ciutadania quant al servei que es presta a la ciutat”. L’alcalde apuntava que “som coneixedors que la situació sanitària en la que ens trobem, limita l’accés a l’interior dels espais tancats, fent que la ciutadania hagi de fer cues a la via pública, generant en alguns casos, aglomeracions i concentracions de persones”.
compres per internet
Les limitacions en l’aforament de les sucursals de Correos com a mesura de prevenció de la Covid-19 ha provocat les darreres jornades repetides imatges de cues -en alguns moments, llargues- d’usuaris esperant el seu torn al carrer. Dimarts passat al matí, per exemple, una quinzena de persones feien torn (cercant la preuada ombra) per entrar a la sucursal de Correos al carrer de Pau Marsal, número 36. Un d’ells era en Fernando Claramonte, veí de la Plaça del Celler, que afirmava “haver fet una cua de 40 minuts per recollir un paquet que havia comprat per internet”.
Més enllà de la reducció horaria en l’atenció al públic, l’augment de les compres online durant el confinament és un altre dels motius que esgrimeix Correos per explicar l’increment en l’afluència de clients en algunes oficines. En concret, l’empresa assenyala que el juny passat hi va haver un creixement en el volum de paqueteria “fruit de la desescalada en l’activitat postal”. Això ha comportat, segons la companyia, un nombre més elevat dels anomenats “enviaments avisats” o, en altres paraules, aquells paquets que els carters han dut al nostre domicili, però no ens els han pogut entregar perquè no hi érem, de manera que ens deixen un avís perquè els recollim a l’oficina de Correos. En aquest sentit, des de l’operador manifesten que “el volum d’enviaments avisats s’està reconduint”, i que el problema ha millorat ostensiblement”, a més d’indicar que en aquest present mes de juliol “els volums de paqueteria no són més elevats que els del juliol de l’any passat, de forma que la situació s’acabarà de corregir els pròxims dies”.
Això sí, Correos lliga la normalització horària en l’atenció al públic “a l’evolució de la pandèmia, a les indicacions i els protocols de les autoritats sanitàries, i a la pròpia evolució de les operacions i l’activitat de l’empresa”, a partir d’un pla de desescalada “en revisió constant”.
Arran de la declaració de l’estat d’alarma, el 14 de març, Correos va establir un horari reduït, de dilluns a divendres, de 9.30 a 12.30, per a totes les oficines i sucursals d’Espanya. A finals d’abril, l’horari va ampliar-se a la majoria de sucursals per ser de 8.30 a 14.30 hores.