Terrassa

El comerç reprèn el pols amb afluència irregular

Després de més de dos mesos, ahir va ser el primer dia en què el petit comerç i les grans cadenes van poder obrir a Terrassa amb un horari equiparable al que tenien abans de la pandèmia, i sense la necessitat que els clients demanessin cita prèvia per accedir a l’establiment. La resposta a aquest canvi, fruit del relaxament en algunes de les mesures de contenció del virus contemplades a la fase 0 (en la qual encara es troba Terrassa) va ser variable: proporcionalment millor a les grans cadenes de moda ubicades al Centre -on fins i tot van poder veure’s cues al llarg de la jornada per entrar als punts de venda-, i amb una afluència de públic irregular, però segurament millor de l’esperada, en el petit comerç.

“Durant tot el matí i fins ara (primera hora de la tarda) hem tingut molta activitat, tot i que hem liitat l’horari a un aforament de 34 persones”, explicava ahir una dependenta de Berskha, al carrer del Vall.

La resposta del públic també va ser positiva al Lefties de la Rambla d’Ègara, on afirmaven que l’activitat “no havia parat durant el matí”. L’aforament, reduït “a unes 20 persones” com a mesura de prevenció davant del virus contribuïa a què durant la tarda hi hagués força clients esperant el seu torn al carrer, segons indicaven des de la tenda.

Altes grans cadenes de moda, però, com el Zara de la Rambla d’Ègara o l’H&M del carrer Major seguien ahir tancats al públic.

Entre els petits comerços consultats hi havia ahir una satisfacció moderada per com havia transcorregut la jornada a nivell d’assistència de públic i vendes.

evolució

“La gran majoria dels comerços del Centre ja han obert sense cita previa; la diferència és que molts dels establiments que els últims dies han treballat amb una trucada orevia dels clients, a les tardes no funcionaven, des d’ahir l’horari ja està més normalitzat”, diu Xavi Linares, president de Terrassa Centre.

La majoria de comerços consultats, però, han obert amb un horari una mica més reduït del que tenien abans de la pandèmia, i l’esperen ajustar els pròxims dies en funció de l’assistència de clients. És la decisió presa, per exemple, a Milar Paloma, al carrer Major, on es mostraven ahir “contents per ser el primer dia pel que fa a la resposta dels clients”, i tractaven d’adaptar-se a la nova situació imposada pel virus “atenent cada dependent només una persona mentre la resta de públic espera al carrer”.

“Hem anat tenir feina tot el matí, malgrat les limitacions,, en el nostre cas, deixem entre els clients d’un en una”, indicava Anna López, de Progrés Sabateries, al carrer de Gutenberg ( a Ca n’Aurell).

L’aforament limitat a un 30 per cent de la capacitat total de la botiga és una de les normes marcades pel Govern central a l’hora permetre l’obertura dels comerços en aquesta fase 0 “light” , o tal i com també se l’anomena, en la fase 0,5. Altres condicionants són garantir una distància mínima de dos metres entre els clients i una atenció prioritària per als més grans de 5 anys. Pel que fa als establiments de més de 400 metres quadrats, poden funcionar sempre que ajustin l’espai obert al públic a aquesta àrea.

D’altra banda, el Govern central també ha donat finalment llum verda a què els comerços realitzin rebaixes i promocions a botigues físiques, sempre i quan es controlin les aglomeracions (una responsabilitat que queda en mans del comerciant).

La represa de l’activitat comercial també va arribar a la Rambla de Francesc Macià, el princiapl eix comercial de Sant Pere Nord, on les botigues van tornar ahir a aixecar la persiana en horari de matí i tarda. Es el cas de Roba Infantil Carla, en què la feina ahir va ser continuada, ” i millor del previst donada la situació”, n’indicava el propietari,

Alberto Pérez. Altres botigues esperen a comproar com evoluciona aquesta primera setmana per fer-ne un balanç. “Per a nosaltres, el dilluns a matí ja era fluix de per si -indiquen a la botiga Basic del carrer de Gavatxons-, de manera que haurem d’esperar al cap de setmana vinent per avaluar la situació”.

To Top