Terrassa

L’Eseiaat crea un mirall virtual per facilitar la docència

La direcció de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (Eseiaa) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) posa en marxa des de avui la iniciativa Taaiese, un lloc web obert que conté vídeos tutorials, sessions de formació i preguntes sobre el desenvolupament de la docència telemàtica i les avaluacions de les assignatures. El lloc web, que funciona amb identificació prèvia, està destinat tant a professorat com a l’estudiantat de l’Escola i està obert a les experiències docents en remot de qualsevol membre de la comunitat universitària de la UPC.

La situació de confinament que ha causat la crisi sanitària generada per la COVID-19 ha obligat a suspendre l’activitat docent presencial a la totalitat del sistema universitari català. Tanmateix, la UPC no ha suspès l’activitat docent ni el calendari d’avaluacions. En aquest sentit, l’Eseiaat continua impartint les més de 500 assignatures de manera remota.

En aquest context, la direcció de l’Eseiaat ha liderat la creació del lloc web Taaiese, un espai on el professorat de l’Escola pot compartir experiències de docència en remot, i trobar eines, informació i vídeos tutorials per poder millorar les sessions docents telemàtiques. Xavier Roca, director de l’Eseiaat, explica que “Taaiese és l’acrònim de l’Escola per a la inversa perquè pretén ser el seu mirall docent virtual. És el reflex docent de l’Escola on el professorat i l’estudiantat poden compartir les seves experiències docents i inquietuds, i resoldre els seus dubtes relacionats amb l’activitat docent i d’aprenentatge en aquestes circumstàncies que ens ha tocat viure i gestionar proactivament”.

Des del menú inicial de Taaiese s’accedeix a tutorials i presentacions sobre com realitzar classes en remot, tant al campus virtual de la UPC Atenea com a d’altres plataformes, i com avaluar als estudiants telemàticament. Aquests apartats estan oberts a tot el professorat per tal que pugui aportar les seves experiències i compartir-les a la resta del cos docent.

To Top