Terrassa

El curs escolar finalitzarà al mes de juny

El Govern central i les comunitats han acordat avi que el curs no s’estengui més enllà del mes de juny, encara que els executius autonòmics podran organitzar o donar suport a la realització d’activitats de reforç en el període estival, “en formes diverses i combinades amb activitats lúdiques”.

Les comunitats i el Ministeri d’Educació han acordat que els professors avaluïn als seus alumnes en funció dels resultats dels dos primers trimestres del curs, els que es van desenvolupar a les aules abans de l’estat d’alarma i que suposen el 65 per cent dels continguts anuals.

Aquestes són algunes de les decisions adoptades en la reunió de la Conferència Sectorial que avui ha mantingut de forma telemàtica la ministra d’Educació, Isabel Celaá, i els responsables educatius de les comunitats autònomes per definir com posar fi al curs escolar després del tancament de les aules pel coronavirus. Així ho han indicat fonts d’Educació, que han detallat que les activitats estivals programades per les diferents conselleries d’Educació “poden estar promogudes per altres administracions o organitzacions, comptant amb el concurs del voluntariat i en contacte amb els centres educatius i els seus docents”.

A més, en un comunicat, la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha explicat que la Sectorial d’avui ha descartat atorgar l’aprovat general a l’alumnat i ha decidit que, “a través de l’avaluació contínua, això sí, s’estableixin les màximes garanties perquè la repetició sigui una mesura extraordinària”.

retorn presencial

Segons aquest sindicat, Educació i els consellers no han arribat a acords sobre el retorn a classe presencial o sobre els continguts que no s’han pogut avançar durant aquest període, i s’ha acordat que aquests assumptes s’aniran analitzant segons evolucioni la pandèmia.

“El ministeri s’ha compromès a redactar una ordre ministerial per intentar unificar les mesures generals i evitar així disparitat” entre les comunitats, explica el CSIF.

En la seva última reunió, el Consell Escolar de l’Estat (CEE), el màxim òrgan consultiu en matèria educativa, va acordar un document en el qual es demanava que s’evitessin les repeticions de curs, que es mantingués el calendari aprovat a principi de la mateixa i que s’avaluarà allò impartit a classe i “en línia”, segons les circumstàncies de cada alumne perquè ningú es veiés perjudicat per la bretxa digital.

Aquest document, ratificat pel Consell, que representa tota la comunitat educativa, ha pogut influir en les decisions de Celaá i els consellers, als quals diverses ONG i experts han demanat que “deixin de banda les seves diferències”, que posin fi a la incertesa i que, de la mateixa manera que els països europeus del nostre entorn, prenguin mesures educatives “concretes i atrevides”.

To Top