Terrassa

Funerària incrementa els horaris de cremació

es des d’aquest dilluns les vetlles i cultes religiosos o cerimònies civils fúnebres han quedat prohibides per ordre del Ministeri de Sanitat i es restringeix a un màxim de tres familiars o afins la comitiva en enterraments o cremacions. La mesura afecta totes les defuncions que es produeixin a Espanya durant la vigència de l’estat d’alarma. En el cas de morts per la Covid-19, a més, no es poden realitzar pràctiques de tanatoestètica, intervencions de tanatopràxia ni intervencions per motius religiosos que impliquin procediments invasius en el cadàver.

En aquest sentit, des de Funerària de Terrassa recorden que “no existeix cap prohibició normativa d’enterrar les persones difuntes per coronavirus en presència de la família, sempre que se segueixen les directrius que marquen les normes publicades al respecte”. Tant en aquest cas com en els dels altres difunts, l’empresa municipal limita el nombre de familiars a tres persones com a màxim.?

“Fins al 30 de març s’han celebrat vetlles i cerimònies de les persones no afectades per coronavirus, respectant en tot cas les mesures de prevenció, indicant les ocupacions màximes de cada espai i les distàncies de seguretat indicades. A partir del 30 de març no és possible dur a terme vetlles ni cerimònies a les nostres instal·lacions”, expliquen.

Modificació d’horaris

Els últims dies Funerària ha augmentat els horaris de funcionament de les instal·lacions de cremació a causa de l’increment del nombre d’incineracions. També ha deixat de fer algunes tasques o serveis complementaris per reforçar altres serveis obligatoris i ha modificat els horaris dels equipaments. El tanatori obre de 8.30 a 17 h, de dilluns a diumenge, i el cementiri, de 9 a 17.30 h, de dilluns a diumenge. L’oficina d’atenció del cementiri (OAV) i l’oficina d’atenció del carrer Topete estan tancades.

Per tal de garantir el manteniment del servei i evitar contagis en el desenvolupament de la feina de l’equip de l’empresa, s’han modificat horaris de treball i s’han organitzat torns de treball rotatius setmanals, amb l’objectiu que una part dels treballadors que realitzen operacions directes amb les persones difuntes o les famílies, es quedin confinats a casa durant uns dies, i siguin el relleu per a l’equip de treball presencial. Els treballadors que no fan atenció directa ni a les persones difuntes ni a les famílies, treballen des de casa. “En ser els serveis funeraris un servei essencial, s’han fet les modificacions organitzatives adients per donar la millor atenció possible també davant d’aquestes situacions excepcionals i per garantir les prestacions dels serveis”, asseguren.

La Rambla Serveis Funeraris, una altra de les empreses funeràries amb presència a la ciutat, també ha deixat d’oferir tota mena de vetlles i cerimònies, seguint la mesura dictada pel Ministeri de Sanitat. Des d’aquesta empresa ofereixen la possibilitat a les famílies de fer la celebració, sigui laica o religiosa, quan acabi l’estat d’alarma, podent escollir entre fer-la únicament de forma presencial o també a través d’un servei de streaming.

A més, han posat en marxa un servei de suport psicològic per a familiars de tota mena de difunts, tant de morts per coronavirus com per a altres causes. “Estem a sobre de les famílies, explicant-los tot el que els cal saber. Parlem amb elles i els donem la possibilitat que una psicòloga s’hi posi en contacte per a fer tres sessions telefòniques setmanals d’aproximadament una hora” explica Laura González, responsable de Serveis Funeraris de La Previsió, empresa de la qual depèn La Rambla Serveis Funeraris.

D

To Top