La Diputació ha activat més mesures de protecció per a persones grans. El Servei Local de Teleassistència (SLT) d’aquest organisme activa avui dimecres una línia d’atenció 900 excepcional per atendre 2.000 persones grans que actualment no tenen aquest servei.
La nova línia es dirigeix principalment a persones d’edat avançada i majoritàriament amb malalties cròniques de base. El servei és totalment gratuït tant per a les persones usuàries com per als ajuntaments i estarà en funcionament mentre la situació d’excepcionalitat ho requereixi.
El servei es dóna a través del SLT de la Diputació de Barcelona, pioner a tot l’Estat, que atén actualmente a 90.080 persones de tots els municipis de la província. La posada en marxa d’aquesta ampliació permetrà atendre 2.000 persones més. El nou servei excepcional ja es va posar en marxa en els municipis de la Conca d’Òdena: Igualada, Òdena, Vilanova del Camí i Santa Margarida de Montbui, que van ser on es va prendre la primera mesura de confinament. Des d’aquell dia, el passat 12 de març, el servei ha atès un total de 10.235 trucades de les quals el 10% estan relacionades amb el COVID-19 i s’han atès 1.448 trucades d’emergència.
usuaris
La nova línia 900 es dirigeix principalment a persones d’edat avançada i majoritàriament amb malalties cròniques de base, factors que s’associen a un major risc de presentar complicacions greus en cas d’infecció pel COVID-19. Per això, des de l’inici d’aquesta pandèmica, l’SLT ha intensificat la seva atenció, fent un esforç extraordinari de professionals, tant a la central de recepció de trucades com a les 29 unitats mòbils distribuïdes per tot el territori de la província, que garanteixen una atenció de 24 hores.
Segon explica la presidenta de la Diputació, Núria Marín, a la nova línia “s’hi podrà accedir a través de Serveis Socials municipals, que fan arribar per correu electrònic a l’empresa Tunstall Televida, gestora del servei, les dades de les persones que volen tenir-lo. Per tant, seran els serveis socials municipals els que derivaran a les persones i en cap cas serà un telèfon obert al conjunt de la població”.
La presidenta de la Diputació de Barcelona també remarca que “la prioritat d’aquest servei és que, si hi hagués un confinament total i aquestes persones majors visquessin soles i no tinguessin a ningú a prop, puguin comptar amb el suport de la Diputació”.