Terrassa

“Hem aprofitat per pintar i endreçar” Del restaurant a casa

S’albira que la pandèmia mundial pel coronavirus tindrà uns efectes devastadors en l’economia, especialment sobre el sector dels serveis. Malgrat tot, hi ha persones que han decidit de tirar endavant en la mesura que es pugui i continuar amb la seva activitat però adequant-la a les noves necessitats generades.

En el sector de la restauració, per exemple, hi ha empresaris que han optat per oferir menjar a domicili. És el cas de Filigranes, de Terrassa, i La Bolera, de Matadepera. Ambdós tenen en comú que una bona part dels seus clients són persones grans i molt propers. Habitualment, aquestes persones hi anaven cada dia i fins i tot molt d’ells anaven el cap de setmana amb la família.

Des del Filigranes, la Lídia Anton explica que “es van plantejar el nou servei de seguida que es va decretar el tancament de les escoles i, de moment, ha tingut molt bona acollida perquè hi ha molts clients, gent gran, del barri, que estava molt acostumada a la nostra cuina i ara no pot sortir de casa”.

La Lídia diu que el menú d’ara, en temps d’aquesta crisi, és el mateix més o menys que podria fer un dia ordinari. “Una amanida, dos plats calents i un postre. El preu és el mateix d’abans (11 euros). Respectant tota mesura de seguretat i protecció, les persones poden venir fins aquí a buscar-ho o bé ho portem a casa. S’ha de tenir en compte que la majoria viuen aquí al costat del restaurant i son molt conegudes”.

també a matadepera

El restaurant La Bolera de Matadepera també ha pres aquesta alternativa, encara que més limitada en l’oferta. “Nosaltres només fem arrossos -explica el xef Òscar Valero- perquè fer tota la carta no te la pots jugar”. El cas de La Bolera també s’ha semblat molt al del Fligranes. “Nosaltres també tenim molta afluència de persones grans de l’entorn i no els volien deixar sols i soles”. En el seu cas també fan el transport a domicili però només pels que viuen a prop. Els altres clients ho van a buscar a l’establiment.

Filigranes i La Bolera consideren que la iniciativa també els ajuda a seguir actius i mantenir la feina que els hi agrada porta a terme. ” I amés la gent està molt agraïda”, diu la Lída. La nova forma a l’activitat està donant resultats positius. “Nosaltres vàrem començar amb 12 menús diaris i avui (ahir pel lector) ja van superat els 25. Estem molt contents de poder oferir la nostra cuina als nostres clients de sempre”. A La Bolera, la demanda puja i baixa però cal tenir en compte que l’oferta és només d’arrossos. Els dos xefs han explicat també que no tenen cap problema, d’abastiment d’aliments per fer els àpats.

Restaurants de la ciutat estan tancats de manera obligatòria però hi ha qui aprofita per fer una posada a punt per reobrir quan sigui possible. Aquest és el cas, per exemple, de Can Felip, davant de la Cecot. “A partir del dimecres, quan les coses ja pintaven malament, van deixar de fer comandes. I el que ens quedava a la nevera (bàsicament congelat) ens ho mengem nosaltres. I com que, pràcticament, no hem de sortir, hem pensat que és un bon moment per netejar i endreçar a fons. Ara, malauradament disposem de molt temps, i això fa que estiguem ocupats”, va dir l’Esther. Can Felip serveix un mitjana de 40 a 50 menús diaris, sobretot a treballadors d’empreses del voltant i veïns de la zona. “Nosaltres no hem pensat en cap alternativa perquè no hem fet mai serveis de menjar a domicili i ara fer aquesta reconversió no ho veiem possible”. Per la seva banda, Marià Lara, representant dels restaurants Toc Oriental de Terrassa i La Pista a Mirasol, va explicar que “nosaltres tenin un establiment de peix i un altre de carn, i està tot al congelador. Esperarem un dies a veure què passa i després ja decidirem què fem”. Lara també va comentar que “el primer cap de setmana (14 i 15 de març) ens van plantejar el servei a domicili però “ho van veure complicat perquè tampoc no hi ha moltes empreses i treballadors. Van desistir perquè no ho hem vist factible”.

To Top