Terrassa

L’edil de la Policia Municipal vol crear una unitat canina 

Xavier Fernández Rivero, regidor de Seguretat, Protecció Civil i Via Pública, ha anunciat alguns dels eixos principals de la seva gestió als propers mesos. Un: l’Ajuntament estudia crear una unitat canina a la Policia Municipal. Dos: es planteja també constituir punts policials als districtes. Tres: estudia instal·lar una bústia de denúncies.

El regidor va fer aquests anuncis en un debat organitzat per la seva formació política, Tot per Terrassa (TxT), que va tenir lloc fa uns dies a la seu del partit, al carrer de Galileu. Fernández Rivero va detallar que l’equip de govern prioritza invertir en policia de barri i formació, i va avançar que vol crear una bústia de denúncies, punts físics de la Policia Municipal als districtes i la referida secció de gossos.

El regidor va explicar que la Policia Municipal de Terrassa ha de dedicar bona part del seu temps a intervenir en temes que no són de la seva competència, tot i precisar que "la coordinació amb la resta de cossos, com Mossos, Guardia Civil i Policía Nacional, és excel·lent".

Rivero va destacar l’aposta municipal perquè els policies "rebin formació continuada en temes com medi ambient, benestar animal i atenció al ciutadà". Altres propostes que s’estudien des de la seva regidoria són la creació d’una bústia de denúncies (encara no se sap si física o a través d’una app al mòbil) "per agilitzar el contacte amb la ciutadania". Un dels anuncis més importants va ser el de la constitució de punts físics de Policia Municipal als districtes. En aquest darrer cas, segons Tot per Terrassa, es valora la possibilitat de comptar amb algun professional als centres cívics perquè els ciutadans "no s’hagin de desplaçar sempre a la comissaria".

Gossos adoptats
Es compraran gossos per la unitat canina? No, segons el regidor: "Els volem adoptar del centre d’acollida de la ciutat i formar-los perquè es pugui patrullar amb ells o perquè puguin participar en activitats pedagògiques". Rivero va recalcar el treball policial a zones d’oci nocturn, en ocupacions incíviques d’habitatges o en la venda ambulant no autoritzada.

La tercera tertúlia de TxT, després de la de la tinent d’alcalde Lluïsa Melgares i la de Rivero, serà el 13 de març amb un protagonista encara per confirmar.

To Top