‘Associació de Veïns de Ca N’Anglada torna divendres al ple per reclamar al govern municipal l’execució dels microprojectes per la millora del barri aprovats a la Taula de Futur de Ca N’Anglada. El pla inclou l’eliminació de les antenes parabòliques, la supressió del conegut popularment com a "mercat de la misèria", que se celebra al passatge Comercial, la reactivació de l’esplai al carrer i del poliesportiu del barri i la identificació de les trucades al 092 que es fan des del sector.
"No s’ha complert"
Manuel Medina, de l’AVV de Ca N’Anglada, va comparèixer ahir davant els mitjans de comunicació acompanyat dels partits de l’oposició – PSC, Junts per Terrassa i Ciutadans- i de la Síndica Isabel M
arquès. Ho va fer per denunciar que la proposta de resolució aprovada per unanimitat al ple de juny de 2018 demanant la reactivació de la Taula de Futur "no s’ha complert" i tampoc les mesures acordades. "Al pressupost de 2020 no apareix el projecte i tampoc al pla d’inversions 2020-24", va dir ahir Medina.
L’AVV ha demanat intervenir en el torn de participació popular del ple de febrer, divendres. Els partits de l’oposició portaran una proposta de resolució que insta al govern a executar els microprojectes i dotar-los de pressupost "mitjançant les corresponents transferències de crèdit".
"El que fem és agafar una demanda social i ciutadana i traslladar-la al debat polític", va dir ahir el regidor socialista Marc Armengol, que va "exigir a l’equip de govern que doni compliment al compromís adquirit el seu dia, quan ens vam conjurar tots plegats, des d’un lloc i altre de la bancada, per tirar-lo endavant".
Partida específica
L’AVV de Ca N’Anglada va recordar ahir que el juliol de 2019 l’entitat va intervenir al ple per demanar un cop més a l’executiu una partida específica pels projectes aprovats a la Taula de Futur. "Lluïsa Melgares ens va donar la raó i va dir que en els pressupostos del 2020 havien d’incorporar una partida específica".
L’equip de govern, a preguntes de l’oposició, ha informat ara que la partida està inclosa al Programa 92014/Compte 22706, que està dotat amb 30 mil euros. "Aquesta és una partida genèrica per estudis als barris, no específica per Ca N’Anglada", va comentar el portaveu de Junts per Terrassa, Miquel Sàmper.
El polític va recordar que "aquests compromisos són de Jordi Ballart", a qui va retraure que, quan hi ha eleccions, li sigui fàcil "dir a la gent que estigui tranquil·la, que ho farà", tot i que "després actua als barris on no ha guanyat, on l’interessa traure vots".
Invitació via instància
L’AVV va explicar ahir que ha convidat via instància a l’alcalde Jordi Ballart (TxT) i al tinent d’alcalde Isaac Albert (ERC) a desplaçar-se al barri per informar de l’execució dels microprojectes. "Ni han contestat", va dir Medina.
David Aguinaga, de Ciutadans, va criticar a l’executiu per "mostrar predisposició" a les dues darreres reunions de la taula de futur de Ca N’Anglada, per a després "no entrar en el fons de la qüestió i deixar el barri en punt mort". La formació taronja creu que les inversions a Ca N’Anglada són "importants i urgents".
La proposta de resolució aprovada el juny de 2018 era resultat d’un estudi sobre les necessitats del barri impulsat per l’AVV i la Sindicatura de Greuges de Catalunya i elaborat per la Diputació de Barcelona. L’informe enumerava una sèrie d’actuacions i les programava.
Ahir la síndica Isabel Marquès va titllar de "molt i molt greu que al ple s’aprovi un projecte pel futur de Ca N’Anglada i es quedi al calaix. Com síndica no ho puc permetre".
Marquès va explicar que va ser ella qui va derivar el tema de Ca N’Anglada al Síndic de Greuges de Catalunya, donar que la seva oficina disposava de més mitjans per abordar-lo. En paral·lel, la Sindicatura de Greuges de Terrassa ha continuat treballant temes de Ca N’Anglada. La seva oficina atén sobretot queixes "en temes de convivència", va dir.