Terrassa

Lluís Llach apadrina la constitució de l’Entesa a Terrassa

Un any després que Lluís Llach agafés el guant que va llençar el president Quim Torra per l’impuls del procés constituent a Catalunya, el cantautor i activista va aterrar dimecres a Terrassa per certificar la creació de L’Entesa a la ciutat.

Més de tres-centes persones van respondre a la crida del nucli promotor i van omplir de gom a gom la sala del Centre Cultural. "Estem molt contents, la resposta ha estat espectacular", explicava ahir Dolors Moya, una de les set integrants del primer grup de l’Entesa a Terrassa.

A la sessió, Llach va explicar el procés constituent i la importància dels debats territorials que recorren el territori català per recollir les propostes de la ciutadania de cara a l’elabració d’una constitució catalana. El ponent va detallar els objectius, sobretot la implicació de 150.000 persones, o més, perquè el procés sigui equiparable als constituents d’altres nous estats. L’economista sabadellenca Ada Ferrer va acompanyar a Llach en la primera sessió a la ciutat.

"Volem que aquest sigui un procés transversal, intergeneracional i sense ideologies polítiques", explica Dolors Moya. L’Entesa convida a "participar en un debat plural i inclusiu per establir els principis constituents".

A Terrassa tots els membres del grup de treball de l’Entesa formen part també de la comissió del Consell per la República. "Ara esperem incorporar més persones als debats constituents -explica Moya-. A la primera sessió ja hi ha hagut força interessats en incorporar-se a l’equip de treball".

A partir d’ara, l’Entesa posa en marxa una agenda de sessions informatives i de debat a la ciutat a les que convida a la ciutadania. Entre el mes de març i el proper juliol hi haurà la fase de participació. També es programaran debats ciutadans sectorials amb ponents experts en les diferents matèries que resoldran dubtes. Tot previ al Fòrum Cívic i Social programat per al setembre.

To Top