Terrassa

Les Ampes de les escoles França i Abat Marcet seguiran lluitant

"La reunió ha estat positiva, però seguirem en la lluita". Joaquín Fernández del Viso, portaveu de l’Ampa de l’Escola Abat Marcet, va resumir així les seves impressions després de la trobada celebrada ahir entre els Ampes de l’ Abat Marcet i l’Escola França amb la regidora d’Educació, Teresa Ciurana, per a tractar l’impacte que ha causat en totes dues associacions la possible decisió de la Generalitat de suprimir una línia de P-3 en cada centre.

Les Ampes encara tenen esperances a revertir la situació i analitzaran les propostes de Ciurana, que té previst reunir-se en breu amb els serveis territorials d’Educació. I les Ampes afectades, amb partits polítics i entidats veïnals.

La reunió va tenir lloc després d’un cap de setmana intens de rebuig a la proposta del departament d’Educació. Tot va començar divendres, quan l’Ampa de l’Escola Abat Marcet va enviar un comunicat públic explicant que els havien anunciat la possibilitat de perdre una línia de P3 de les dues que tenen el curs vinent. L’Ampa de l’Escola França va explicar hores després que la possible mesura per la baixa natalitat -raó que ha esgrimit el departament- també els afectaria. Les famílies dels dos centres s’oposen i defensen que una decisió d’aquest tipus s’hauria de consensuar. Consideren que la reducció de la matrícula és una oportunitat per tenir ràtios més baixes i, per tant, poder atendre millor la diversitat i lluitar contra la segregació. També van explicar que aquest curs van acollir "bolets" a primària (Abat Marcet a 5è i França a 3è) i que ja es van sumar a altres que ja arrossegaven i que acaben aquest curs. Representants de le Ampes van avançar que havien demanat reunions amb l’Ajuntament i Serveis Territorials d’Educació. Tot seguit es va conèixer que la trobada amb la regidora d’Educació es faria el dilluns.

Reacció del Govern
Aquest diari va intentar parlar el mateix dia, el divendres, amb el director de Serveis Territorials, Jesús Viñas, i amb la regidora però no va ser possible. El govern municipal va reaccionar diumenge amb una declaració institucional (fet gairebé insòlit a no sé què es tracti d’un tema de molta dimensió ciutadana), en la que demana, entre altres coses, que "el departament d’Educació paralitzi amb efectes immediats el pla de reducció de l’oferta de P3 o de qualsevol altra línia educativa a Terrassa". Així mateix sol·licita que s’obri un diàleg amb l’Ajuntament, amb les Ampas i el conjunt de la comunitat educativa.

La declaració, que confirma que l’Ajuntament ha estat informat de les intencions de la Generalitat de tancat les línies de P3, s’ha fet arribar als grups municipals per fer una aprovació per unanimitat.

To Top