Terrassa

Serveis Territorials dona suport a la direcció de l’Escola Auró

Serveis Territorials d’Educació i l’Ajuntament han mostrat tot el seu suport a la direcció de l’Escola Auró de Can Palet després que la mateixa hagi vetat l’entrada a un pare al·legant que “pertorba el clima de pau” del centre, segons s’explica en la carta feta pública i de la qual se’n va fer ressò aquest diari ahir a través de l’agència de notícies Efe.

El director de Serveis Territorials del Vallès Occidental, Jesús Viñas, ha manifestat que “les direccions dels centres tenen la funció de mantenir la convivència escolar. En aquest cas, la direcció ha considerat que hi ha un pare que entra en horaris i espais inadequats per canalitzar les seves demandes i, finalment, ha pres aquesta mesura per un temps. Estem totalment d’acord perquè l’actitud del pare ha estat reiterativa. Malgrat tot, el pare tindrà tota la informació del seu fill i de l’escola igualment”. Viñas lamenta el fet perquè creu que són situacions que no s’haurien de donar. “Tots els centres tenen uns canals per exposar les queixes i les demandes i el més habitual és que es parli amb tota normalitat. Estem davant d’una situació una mica especial perquè aquest pare cursa moltes queixes i recursos de temes escolars diversos. Nosaltres, a Serveis Territorials, donem resposta a tot però és molt insistent i tot plegat ha derivat en un ambient estrany”. La regidora d’Educació, Teresa Ciurana, que a la vegada forma part del conseller escolar de l’Auró, també va defensar la direcció del centre. “La direcció ha fet ús de la seva potestat. És una situació una mica especial perquè és un pare molt insistent i es fa difícil de gestionar. Si ha passat això, és evident que hi ha alguna cosa que no va a l’hora. Aquestes decisions es prenen perquè hi ha motius”. Ciurana també va remarcar que “no es lesionen els drets com a pare de l’escola”.

Negació sistemàtica
A l’altra banda hi ha el pare afectat, M.F., que ha posat una denúncia contra la mesura empresa per la direcció a la qual considera “arbitrària i lesiva contra els seus drets fonamentals” i en la mateixa afirma que “mai ha insultat a mestres ni ha exigit en absolut res a crits”.

M.F. va reiterar ahir els seus arguments i va expressar que està dolgut per tot el que passa. “Aquesta escola i els seus responsables fan silenci administratiu sistemàtic de tot el que demanes per estar informat que és un dret. És un centre públic i, per tant, hi ha d’haver transparència en els pressupostos i les liquidacions, en les quotes de material i les excursions, etcètera. I això ho neguen o no són prou clars o donen mil voltes per fer-te arribar la informació”. El pare va lamentar que aquesta voluntat de saber se li havia girat en contra.

To Top