Terrassa

L’entrenador egarenc a Wuhan torna a casa

Avui aterra a Barcelona l’egarenc Sergi Mulet, entrenador d’un dels equips de futbol base del Wuhan C.F. Forma part del grup d’esportistes repatriats pel Ministeri d’Exteriors arran de l’epidèmia de coronavirus amb origen a la ciutat xinesa, on Mulet va arribar l’any passat com a membre de l’equip d’entrenadors contractats pel club asiàtic.

El jove terrassenc arriba en període d’incubació de la malaltia, que dura 14 dies. En el seu cas, “fins al dia 4 de febrer”, explica. “Em trobo perfectament -diu-. Hem estat en contacte permanent amb l’Hospital Clínic i les indicacions són que si no notem cap símptoma, podem fer vida normal a la tornada”.

Mulet vol deixar clar que es troba “en bon estat, perfecte” i demana “no generar alarmisme innecessari”. L’entrenador explica que ha mantingut contacte diari amb les autoritats espanyoles que “cada dia ens diuen què hem de fer”. També vol deixar clar que “hem demanat que ens facin una revisió mèdica, però no hem rebut resposta”.

De tornada, el tècnic egarenc no podrà retrobar-se avui amb els seus companys en tasques tècniques al Wuhan F.C. Els preparadors no es van moure de la ciutat i han estat repatriats després de passar dies confinats al seu apartament. Ahir de matinada van agafar l’avió amb una delegació d’una vintena d’espanyols amb destí a Madrid, on s’espera que arribin avui al voltant de les 14 hores.

Tot i ser pacients “asimptomàtics”, segons va confirmar ahir la Comunidad de Madrid, el grup ingressarà a l’hospital madrileny Gómez Ulloa, on restarà catorze dies en quarantena.

Vacances accidentades
Mulet va mantenir la rutina habitual d’entrenaments als equips infantils del Wuhan F.C. fins al dia 22 de gener, quan coincidint amb la celebració de l’Any Nou Xinès va volar a Tailàndia “per passar una setmana de vacances”. En aquell moment ja s’havia detectat el primer cas de coronavirus a EEUU i la OMS valoraba la possibilitat de declarar el màxim nivell d’alerta. Encara, però, no s’havia decretat el confinament de la ciutat de Wuhan.

“Dotze hores després de marxar van tancar l’aeroport i ja no vaig poder tornar”, explica Mulet. Fins a les vacances, el dia a dia a la ciutat xinesa “era una rutina de mascaretes a la feina, als centres comercials, al tren, al bus. Estàvem així des del Nadal”, quan es van detectar pels primers casos.

Mulet ha vist com l’epidèmia modificava el comportament de la població de Wuhan, una ciutat de més d’onze milions d’habitants. “De cop i volta van començar a cuidar-se. Aquí es fuma una barbaritat i la majoria dels morts per coronavirus són persones amb afectacions pulmonars. De cop, tothom ha començat a preocupar-se i a cuidar-se”.

A Tailàndia, Mulet ha intentat “desconnectar, però els mitjans en van plens i el telèfon no para”. L’entrenador va mantenir contacte permanent amb els seus companys d’equip, molt afectats pel confinament. “Estaven nerviosos i angoixats. Han estat molts dies tancats a casa sense poder fer res. Mentalment ha estat molt dur”, explica.

Tres terrassencs
A l’estada a Tailàndia, Sergi Mulet ha estat acompanyat del també terrassenc David Torres, amb qui havia programat una setmana de vacances al país asiàtic. Torres és també entrenador de futbol i treballa amb els equips del futbol base de la ciutat de Kunming, al sud de la Xina. Allà comparteix tasques de tècnic amb l’egarenc Narcís Gonzàlez.

Allunyats del focus del coronavirus, els dos preparadors egarencs fan vida normal sense cap mena de restricció. “Nosaltres ens quedem a Kunming”, confirmava ahir David Torres a Diari de Terrassa, instants abans d’agafar l’avió de tornada des de Tailàndia a la Xina.

Els tres terrassencs formen part del grup de preparadors tècnics espanyols contractats pels equips de futbol xinesos a través de l’empresa catalana Nama Sports.

Ara, el Wuhan C.F. “ens manté el contracte fins a la tornada -explica Mulet. Esperem que tot això passi i podem tornar a entrenar”.

El preparador gaudeix entrenant als equips base xinesos, “nens disciplinats, acostumats a treballar d’una manera una mica robòtica i no tan creatius com a Catalunya, però atents i amb moltes ganes d’aprendre”.

L’any 2019, el preparador físic va deixar la seva feina al departament de compres de l’empresa Circontrol, a Viladecavalls, per viatjar a la Xina “i dedicar-me al que més m’apassiona, el futbol. Tant de bo a Catalunya ens poguéssim guanyar la vida entrenant”, diu.

To Top