El govern local ha fet millores al Centre d’Informació Ambiental Bonvilar (CIAB), situat al camí dels Plans de Can Bonvilar. Un dels objectius del centre és divulgar i promocionar l’entorn natural de l’Anella Verda, un projecte que precisament acava d’obtenir l’aprovació de la Generalitat.
L’Ajuntament ha realitzat millores "per adequar l’edifici i oferir un millor servei". Ha pintat la façana i ha instal·lat nous plafons informatius a l’exterior per indicar als visitants els itineraris que es poden fer a l’Anella Verda, així com els serveis i els horaris del CIAB. També s’ha actualitzat l’exposició que hi ha a l’interior de l’edifici amb dades sobre l’entorn natural i forestal de la zona, el seu patrimoni històric i paisatgístic i les rutes que s’hi poden fer. El centre d’informació va superar els 4.000 visitants entre els anys 2014 i 2018.
L’Ajuntament de Terrassa organitza des del curs 2001-2002 el Programa d’Educació per a la Sostenibilitat (PEST). L’Anella Verda, patrimoni natural de la ciutat, és un dels espais on es desenvolupen més activitats escolars. El curs 2018-19 van participar 900 estudiants de 14 escoles, i la previsió és que aquest curs s’arribi al miler d’alumnes.
D’altra banda, des de l’any 2015 s’organitza el Programa d’Activitats del Centre d’informació Ambiental Bonvilar i de l’Anella Verda, adreçat a la ciutadania i amb activitats de lleure gratuïtes. El CIAB obre els caps de setmana i els festius, durant els mesos de març a novembre, de 10 a 18 hres, i ofereix als visitants els serveis d’informació, una àrea de lleure amb taules de fusta, serveis sanitaris, contenidors per classificar les deixalles, una sala polivalent i una zona d’aparcament per autobusos i vehicles. L’accés en aquesta àrea es pot fer, també fàcilment, amb autobús (la línia L1 arriba fins a la residència Mossèn Homs), en bicicleta o a peu.
L’Anella Verda és un espai natural sense urbanitzar, que ocupa una superfície de 4.400 hectàrees, amb 2.640 hectàrees de boscos, 1.210 de conreus i 347 de rieres i torrents. Els terrenys inclouen el sistema hidrogràfic i el seu àmbit de protecció, les zones d’especial interès per a la biodiversitat i la proposta d’ampliació del parc natural.
Trets diferencials
Segons recalca l’Ajuntament, un dels seus trets diferencials és que neix arran d’una iniciativa ciutadana, proposada per les entitats ecologistes de la ciutat i realitzada amb un procés de participació continuat, canalitzat a través de la Taula de l’Anella Verda, pensat per millorar els entorns de la ciutat en l’àmbit ecològic, econòmic i social.
Un dels aspectes més destacats d’aquest pla és el camí circular, de 35 kilòmetres de longitud, que recorre tot l’entorn natural i agrícola, donant la volta sencera al terme municipal, i que transita per llocs d’elevat interès paisatgístic i patrimonial. Des de la ciutat s’hi accedeix amb facilitat a través de les "portes de l’Anella Verda" i dels camins històrics que connecten amb aquest itinerari. L’Ajuntament ha arranjat un primer tram, dels cinc que contempla tot el programa. Els dos següents estan en projecte.