Terrassa

Estudi per conèixer l’estat dels ponts que creuen la ciutat

L’equip de govern vol inventariar tots els ponts i passarel·les que hi ha a Terrassa. L’estudi ha de servir per establir un pla de manteniment d’aquestes estructures que garanteixi la seva seguretat a mitjà i llarg termini. El contracte s’ha adjudicat a l’empresa SBS Simon i Blanco, qui disposa de nou mesos per presentar l’informe, que costarà prop de 38 mil euros.

L’Ajuntament de Terrassa acaba d’encarregar un estudi sobre els més de 20 ponts i passarel·les que són de titularitat municipal. Des dels serveis tècnics justifiquen la necessitat de disposar d’un informe d’aquest tipus per conèixer amb detall l’estat d’aquestes infraestructures. La ciutat, expliquen, presenta una orografia accidentada, fins i tot en la seva part més urbana, ja que la travessen rieres, torrents i diferents infraestructures que creen l’efecte barrera entre barris, com són les línies de tren de Renfe i de Ferrocarrils de la Generalitat. Per salvar aquests obstacles, la ciutat s’ha dotat de ponts i passarel·les que faciliten la comunicació.

L’objectiu de l’equip de govern és fer un primer inventari, una inspecció bàsica i un pla de manteniment d’aquestes estructures, el que "permetrà fer una diagnosi que ajudarà a prioritzar les actuacions més urgents", expliquen des d’Urbanisme.

Durant la licitació d’aquest inventari es van presentar set empreses. Després de la valoració de les ofertes, finalment l’Ajuntament va adjudicar el passat mes de desembre la redacció d’aquest informe a l’empresa SBS Simon i Blanco per 37.893 euros. Aquesta consultora disposa de 9 mesos per fer l’inventari, de manera que a la tardor ja es podrien conèixer els resultats i definir les actuacions a realitzar.

Segons el contracte, l’inventari, a més de revisar l’estat del pont i recopilar tota la informació existent sobre les estructures, ha d’incloure el reconeixement visual de les possibles patologies detectades, la identificació de l’estat de cadascun dels elements del pont, la redacció d’una fitxa bàsica de la inspecció i un pla de manteniment de la infraestructura en qüestió.

To Top