L’Aula Gran -L’Aula de formació permanent per a sèniors- s’ha pres un descans per les festes de Nadal i ja té a punt el programa del nou trimestre, des de gener fins a març. El nou cicle arrancarà el dia 16 de gener amb la conferència "La destrucció del Modernisme", a càrrec de Lluís Permanyer i Lladós, cronista de Barcelona i escriptor i llicenciat en Dret i Periodisme. L’acte tindrà lloc a les 5.30 de la tarda a l’edifici Tr1 de l’Eseiaat del campus de la UPC.
El programa publicat reuneix deu conferències. A més de la inaugural sobre Modernisme, hi haurà temes diversos sobre el món de la comunicació, la història, cultures i països diferents, la música, el cinema, la literatura, la ciència i l’economia. El mes de gener continuarà amb una xerrada sobre el passat, present i futur de la ràdio, per part de Núria Riquelme i Zurita, llicenciada en Periodisme per la UAB. I s’acabarà amb una conferència sobre la bogeria a través del temps, estat, malaltia o fenomen que analitzarà Sergi Grau i Torras, doctor en Filosofia per la UAB i llicenciat en Història per la mateixa universitat.
El tema de viatges encetarà l’oferta de febrer amb una mirada al Japó, a càrrec de Toni Arbonès i Petit, periodista i col·laborador de Catalunya Ràdio. Arbonès ha titulat aquesta conferència com "Japó, el país de la memòria profunda". Després del país asiàtic, hi haurà una visió sobre el Himalaia i el regne tibetà per Enric Soler i Raspall, escriptor i viatger. El mes de febrer es completarà amb una sessió d’economia que porta el títol de "Milers d’anys de transaccions", de Joan Solé Viñas, enginyer de Telecomunicacions, i amb una altra de cinema sobre els orígens de Hollywood i del somni americà, per Albert Beorlegui i Tous, comentarista de cinema.
Pel març hi ha tres conferències. S’obrirà amb una sessió dedicada a l’obra i figura del compositor Puccini, a càrrec del musicòleg i crític Xavier Xavarria i Talarn; seguirà amb una xerrada de "maridatge" entre vins i mots, per David Vila, escriptor i finalitzarà amb ciència i cinema, parlant dels mites i mentides de la metal·lúrgica a les pel·lícules, a càrrec de Núria Salán i Ballesteros, professora de la UPC.