Terrassa

Multat per un tribunal per no acabar de realitzar els treballs comunitaris

Havia de treballar per a la comunitat cinquanta dies, doncs a això havia estat condemnat, però només va complir-ne nou. Ell va al·legar que ho va fer per motius laborals, però la Justícia l’ha condemnat per infringir la condemna: ha de pagar una multa de 1.440 euros.

El jutjat penal número 2 de Terrassa va imposar al reu una pena de dotze mesos de multa, a raó de 4 euros diaris, per un delicte de trencament de condemna, per no complir els treballs en benefici de la comunitat (TBC) que havia de fer, obligat per una sentència. L’acusat va apel·lar davant l’Audiència Provincial: va parlar d’absència de dol, va dir que no va haver-hi voluntat deliberada de delinquir.

Es va justificar argumentant que s’havia absentat del seu lloc per motius laborals i que sempre va mostrar la seva disposició de desenvolupar els treballs pactats. Una delegada d’execució de mesures ho va reconèixer en el judici. Segons la defensa del processament, aquesta funcionària va relatar que l’acusat va contactar amb ella per a justificar les seves absències. I ella li va dir, segons la defensa, que no havia de complir els treballs perquè l’assumpte estava pendent de resolució judicial. Tot això va portar a l’imputat a creure que no estava cometent cap delicte.

El fiscal es va oposar al recurs i va considerar provat que l’acusat només va fer nou dels cinquanta dies, i que va actuar conscient de les conseqüències d’aquest incompliment quan va ser requerit perquè reiniciés les seves obligacions. L’Audiència Provincial recorda que el processat no va comparèixer en el judici per a explicar-se. L’incompliment queda acreditat.

Parador ignorat
És veritat que l’home va posar en coneixement de la delegada que havia aconseguit un treball temporal i que llavors la seva obligació de TBC es va paralitzar, però es va reprendre quan aquella ocupació temporal va acabar. Comunicar-li la represa del TBC va resultar un tràmit infructuós i això és imputable a l’acusat. Quan ell va tornar a posar-se en contacte amb qui havia de fer-ho per aquell assumpte, ja era tard: la via judicial s’havia iniciat. "L’acusat és el que es va posar fora de la Justícia amb parador ignorat sense que hagi acudit a judici per a explicar aquesta situació", recalca l’Audiència Provincial.

To Top