Terrassa

La Loteria del Niño repartirà més de 700 milions d’euros

El Sorteig Extraordinari de la Loteria del Niño repartirà 700 milions d’euros en premis, i se celebrarà aquest dilluns a les 12.00 hores en el Saló de Sortejos de la Societat Estatal de Loteries i Apostes de l’Estat pel sistema de bombos múltiples.

Així, l’emissió d’aquest tradicional sorteig nadalenc ascendeix a un total de 50 sèries de 100 mil bitllets cadascuna, al preu de 200 euros el bitllet, dividit en dècims de 20 euros. El total de l’emissió és de mil milions d’euros.

En relació amb els premis més importants del Sorteig del Niño, el Primer Premi és de dos milions d’euros per sèrie; el Segon Premi, de 750 mil euros per sèrie; i el Tercer Premi, de 250 mil euros per sèrie. A més, hi ha 20 premis de 3.500 euros i altres 1.400 premis de mil euros per sèrie, entre altres.

Denominació pròpia
Segons Loteries i Apostes de l’Estat, existeixen referències documentals que en 1868 ja es coneixia popularment a aquest sorteig com de ‘El Niño", una denominació que es creu que es deu a la proximitat de l’Epifania del Senyor o l’Adoració al Nen Jesús pels Reis d’Orient.

Va ser l’any 1941 quan es va configurar aquest sorteig amb personalitat i denominació pròpia, fins a convertir-se en el segon en importància de la Loteria Nacional. Aquell any va ser institucionalitzat pel director general de Timbre i Monopolios, F. Roldán, i en 1942 es va decidir transformar-li en Sorteig Extraordinari. No va ser fins a 1966 quan la denominació Sorteig de "El Niño" apareix en les llistes oficials de premis.

Els sortejos de "El Niño" van començar a atorgar reintegraments en 1942 i des de 1946 premis de terminació i de reintegrament. A més, tots els sortejos s’han celebrat ininterrompudament pel sistema Antic o Tradicional fins a 1965, i pel sistema Modern o de Bombos Múltiples des del següent any.

L’any 2012, el Sorteig Extraordinari del Niño es va celebrar a Cadis en commemoració del segon centenari de la Constitució de Cadis de 1812, coneguda com "La Pepa", i del bicentenari del naixement de la Loteria Nacional.

Gravamen especial
Una de les novetats d’aquesta edició és que els agraciats només hauran de tributar si guanyen el primer o el segon premi, que són els únics que superen el límit exempt de 40 mil euros vigent per a enguany.

El gravamen especial de loteries, recorda l’Agència Tributària en la seva pàgina web, s’aplica en forma de retenció per part de l’administració o entitat que abona el premi, de manera que els guanyadors no hauran de realitzar cap tràmit addicional.

D’acord amb la normativa actual, estan exempts del gravamen especial de loteries tots els premis inferiors a 40 mil euros, mentre que si superen aqueix import, a més d’identificar al guanyador, hauran de tributar amb un tipus del 20% en la part que excedeixi aquesta xifra.

Així, un guanyador del primer premi del Sorteig del Niño, dotat amb 200 mil euros el dècim, no tributarà pels primers 40 mil euros, que estan exempts, mentre que si que pagarà per la resta (32 mil euros), és a dir, que finalment rebran 168 mil euros per dècim.

Els guanyadors del segon premi, dotat amb 75 mil euros, rebran 68 mil euros, mentre que els agraciats amb el tercer cobraran íntegrament els 25 mil euros del guardó.

To Top