Terrassa

Un Juguem+ integrador i solidari

Des de diumenge les rialles són la banda sonora del Saló Jugem+, que el 29 de desembre va obrir portes al Recinte Firal de Terrassa. L’equipament del Passeig del 22 de Juliol acull una nova edició del certamen, que tots els anys organitzen la Xarxa de Terrassa, en col·laboració de l’Ajuntament i amb la participació de nombroses entitats i associacions de la ciutat. La fira infantil té el joc com a protagonista de totes les activitats i és el fil conductor d’un seguit de propostes de caràcter educatiu i lúdic. Aquest any, el programa vol fomentar entre els nois i noies participants valors com la solidaritat i la integració.

Organitzat en diferents espais, el Salò Juguem+ compta amb diferents zones temàtiques. Les més populars, els inflables i els llits elàstics, on ahir a la tarda es registraven les cues més llargues. A l’interior de les diferents construccions, nens i nenes xalaven enmig d’una rauxa col·lectiva.

El Saló compta amb una oferta de "Jocs tronats" fets de fusta. Allà es pot jugar al "Futboldit", on els jugadors són els dits, "calçats" amb mini botes esportives. O al "Regapum", que permet tombar regadores a cop de politja. "És més difícil que si fos un futbolí de veritat -comentava ahir en Joan, mentre competia amb la seva germana Ona- i més divertit". "Ara sí que guanyo jo… mira", replicà l’Ona divertida, abans d’encaixar un gol per l’escaire.

A la zona dels més petits, els menuts remenen al sorral mentre els pares i mares gaudeixen d’un moment de relaxament a les gandules de platja. Al costat, un circuit permet als motoristes posar a prova la seva perícia amb les mini motos de plàstic.

La fira fa la seva aposta eco amb una nòria articulada que s’activa a cop de pedalada. L’econòria és una de les atraccions més visitades del certamen.

Animació amb Javier Ariza
Enmig de la cridòria generalitzada, el clown Javier Ariza passeja totos els dies per la fira les seves criatures provocadores. L’actor és l’encarregat d’informar, animar i dinamitzar la festa, on els nens i nenes celebren les pallassades de l’artista i les divertides provocacions.

Al Juguem+ hi ha nombrosos espais on posar a prova la perícia d’infants i joves. Als "Jocs amb portes" cal afinar bé el pols i la punteria per encaixar als forats d’una paret una bola conduïda per cordes i politges.

Entre les activitats més visitades, com sempre els tallers de Policia Municipal i Bombers, que són presents al saló per mostrar la seva feina als visitants. Els agents dels dos cossos conviden als infants a vestir-se com ells i a sentir-se per un moment en la pell dels servidors públics.

A la parada de la policia es pot confeccionar una gorra de plat de cartó i lluir-la pel saló. A l’espai dels bombers, els infants poden calçar-se tot l’equip antiincendis, casc inclòs!

El Juguem+ restarà obert fins al 4 de gener. Demà serà un dia especial per què hi ha prevista la visita del Patge Xiu-Xiu. L’emissari reial acudirà al recinte firal a partir de les 18 hores per saludar a tots els visitants i recollir les cartes dels infants per fer-les arribar als Reis de l’Orient.

To Top