Terrassa

Ballart vol que sigui l’R4 la que doni servei fins a l’aeroport

Terrassa aposta perquè sigui la línia R4 de Rodalies de Renfe la que ofereixi servei fins a l’aeroport de Barcelona, concretament fins a la Terminal 1 a través de la nova línia que està construint Adif i que previsiblement es posarà en funcionament el 2022. L’alcalde, Jordi Ballart, es posiciona així contra la decisió presa pel Govern de la Generalitat, que el passat dilluns, 23 de desembre, va anunciar que seria Ferrocarrils de la Generalitat qui gestionés el nou tren fins a la T1.

La conselleria de Territori i Sostenibilitat va presentar la setmana passada el nou servei ferroviari d’accés a l’aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat com a servei de rodalies, que prestaria Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Davant d’aquesta proposta, l’alcalde considera que "cal repensar-la", ja que seria "una errada històrica" que tirés endavant, i proposa que "cal recuperar els estudis que van donar forma al Pla de Rodalies, ja que conclouen que la millor proposta era un servei Manresa-Terrassa-Barcelona-Aeroport".

Davant de la proposta del Govern, Ballart creu que Terrassa s’ha de sumar al "moviment" proposat per l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, per instar a la Generalitat a replantejar la necessitat d’una nova línia. Des de l’Ajuntament, ja s’han posat en contacte amb l’alcaldessa de Sabadell per coordinar accions conjuntes en aquest sentit, passades les festes nadalenques.

Així, es considera que, tal com ja proposava el Pla de Rodalies de Barcelona 2008-2015, una de les propostes per reequilibrar els serveis de rodalies implicava aprofitar la línia R4 per connectar amb l’aeroport, oferint una connexió directa i més econòmica a aquesta infraestructura a grans municipis com Manresa, Sabadell, Cerdanyola o Terrassa. Per a Ballart, a més, "la línia de curt recorregut que proposa la Generalitat no aprofitarà el potencial que ofereix el nou accés aeroportuari i afegirà pressió als túnels ferroviaris que travessen la ciutat de Barcelona".

Vertebració territorial
Ballart ha volgut afegir que sembla que la decisió de la Generalitat "s’ha pres sense tenir en compte les necessitats de la població del Vallès Occidental, condicionant la vertebració territorial i de qualitat que han d’oferir les infraestructures de transport i mobilitat públiques".

La nova línia és un ramal que enllaçarà l’estació del Prat de Llobregat amb la terminal T1 de l’aeroport. Actualment, només hi ha servei de tren, gestionat per Rodalies Renfe, fins a la T2. La decisió del Govern, que tanta polèmica ha generat, suposa declarar "servei públic" aquesta nova línia per tal que sigui FGC qui exploti el servei, en detriment de Renfe.

To Top