Terrassa

El pàrquing de l’Hospital serà gratis durant la matinada

Els ciutadans que hagin d’anar a l’Hospital de Terrassa durant la matinada no hauran de pagar pel pàrquing. El consell de govern del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) ha aprovat les noves tarifes que s’aplicaran durant l’any vinent i ha decidit que entre les 0.00 i les 6.00 hores l’aparcament situat al complex sanitari sigui gratuït.

El govern local ha mostrat la seva satisfacció per aquesta decisió, que asseguren ha estat molt demandada “La mesura afavorirà a moltes persones que es veuen obligades a desplaçar-se a l’Hospital en horaris nocturns, que és quan menys opcions de transport públic hi ha, i per tant la valorem molt positivament”, ha declarat l’alcalde, Jordi Ballart, que ha remarcat la insistència del govern municipal en demanar al CST que s’apliquin rebaixes a les tarifes al públic usuari d’aquest aparcament.

L’alcalde i la regidora de Salut, Mónica Polo, es van reunir dimecres a l’Ajuntament amb una representació del comitè d’empresa, encapçalada pel seu president, Xavier Lleonart, amb qui van analitzar diverses qüestions relacionades amb el CST i l’aprovació de les tarifes de l’aparcament per al 2020. En el marc de la reunió, l’alcalde ha valorat “la flexibilitat que ha mostrat la gerència del CST en avenir-se a no posar a votació la seva proposta de pujar de 25 a 60 euros la tarifa anual als treballadors, i a entrar en un procés de negociació amb el comitè d’empresa” per valorar la proposta de tarifes per als empleats de l’equipament.

Uns 300 treballadors, de fet, van participar en la concentració de protesta efectuada ahir al vestíbul de l’Hospital abans que la direcció els comuniqués oficialment la decisió de posposar la pujada de les tarifes fins que no hi hagi un acord o bé tinguin un mandat diferent del consell de govern. Xavier Lleonart, president del comitè, explica que han demanat a la gerència que la negociació que s’obrirà ara no només abordi els abonaments del pàrquing, “sinó moltes altres qüestions que afecten els treballadors i que fa anys que es posposen”. Segons explica, des que el 2017 la Generalitat va suspendre l’autonomia de gestió del CST pel deute que acumula l’entitat, la direcció del centre ha esgrimit que no té capacitat negociadora i no s’ha assegut a dirimir qüestions que afecten el dia a dia dels treballadors.

Bus gratis, insuficient
La decisió sobre l’aparcament de l’Hospital arriba la mateixa setmana en què ha entrat en funcionament la T-Hospital, la targeta que permet desplaçar-se gratuïtament a l’Hospital en autobús, el que exclou la nit, donat que no hi ha servei. Lleonart explica que van traslladar a l’alcalde un seguir de propostes “que són sostenibles i depenen de l’Ajuntament” per tal de garantir que tothom, els usuaris i treballadors que no són de Terrassa també, “tinguin una veritable alternativa al vehicle privat” per desplaçar-se fins a l’Hospital. El president del comitè assegura que només el 50% de la població de referència de l’Hospital és de Terrassa (d’un total de 220 mil usuaris potencials) i menys del 50% dels treballadors viuen a Terrassa (d’una plantilla de 2.800 empleats). Tot i alegrar-se per la “millora” que suposa la posada en marxa de l’autobús gratuït, considera que aquesta mesura no soluciona els problemes de desplaçament pels no residents a la ciutat.

El consell de govern del CST el formen dos representants del Consistori, dos més de la Fundació Sant Llàtzer i 6 representants de la Generalitat (a qui correspon la Presidència), a més del director gerent i la secretària, que hi assisteixen amb veu però sense vot.

To Top