Terrassa

La ciutat ja ho té tot a punt per a la gran cavalcada dels Reis

El moment més anhelat d’aquestes festes pels petits i no tan petits és el 5 de gener, el dia que arriben els Reis Mags d’Orient i omplen les ciutats de màgia, llum i color. Melcior, Gaspar i Baltasar ja estan de camí per no fer tard i visitar totes les llars per complir amb els desitjos de tothom.

A cada ciutat, els Reis compten amb una xarxa d’entitats, institucions i serveis perquè tot pugui sortir bé i no hi hagi cap entrebanc. Aquí és el Centre Cultural El Social qui se’n cuida de l’organització amb la col·laboració de l’Ajuntament. El Social té molta experiència perquè fa més d’un segle que fa possible que el somni de la nit abans de Reis es faci realitat.

La cavalcada de Reis de 2020 es va presentar, ahir, en un acte presidit per l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i el president d’El Social, Ricard Figueras, a la Casa Museu Alegre de Sagrera. Ambdós van estar acompanyats dels coordinadors Jordi Ballarà i Joan Moliné, de l’entitat cultural citada. La nova edició presenta algunes novetats. La primera d’aquestes és que enguany la festa de benvinguda tindrà lloc al districte III, a la zona poliesportiva de Can Jofresa. Els Reis arribaran allà, com sempre, amb helicòpter cap a les 17.45 hores. Seran rebuts pel Patge Xiu-Xiu que ja es trobarà allà des de les 16 hores per saludar als nens i recollir les cartes. Per fer l’espera més entretinguda hi actuarà Miqui Gimènez.

Més sonora
Melcior, Gaspar i Baltasar estaran una estona a Can Jofresa però no molt perquè han de descansar per protagonitzar la desfilada que omplirà de gom a gom carrers cèntrics de la ciutat i apropar els regals a dins les llars. La cavalcada d’aquest any serà més sonora, musicalment parlant, és clar. S’hi suma la colla del Bitxo del Torrent Mitger, que serà l’encarregada d’obrir el seguici reial al so de tabals i llum de fanalets. La desfilada compta amb més d’un miler de participants, dels quals 700 formaran part del seguici al carrer. Estarà integrada pel Patge Xiu-Xiu, els Reis i la seva cort de patges i 208 músics. Aquesta vegada, a més, el rei negre, Baltasar, s’acompanyarà de patges sense maquillar. Més novetats per la gran festa de la il·lusió. El recorregut serà el mateix de l’any passat però amb una petita variació i és que la cavalcada finalitzarà al Raval, davant de l’Ajuntament, com s’havia fet tradicionalment. L’any passat no va ser així. La desfilada va acabar a la Plaça Vella i els Reis es van traslladar a peu fins a l’Ajuntament on els esperaven els nens i les autoritats. Es va fer d’aquesta manera per evitar allargar el pas de les carrosses pel bell mig de la ciutat que, a l’últim tram, és més complicat per l’estretor de les vies.

L’alcalde Jordi Ballart va dir ahir que “recuperem el final de sempre perquè creiem que l’escenari de l’atri de l’Ajuntament, al Raval, és el millor per a rebre Ses Majestats”. Això farà, doncs, que la cavalcada passi per la Font Vella i giri després cap a Gavatxons i, finalment, arribi al Raval. A la resta no hi ha canvis. La desfilada començarà a les 18 h a la placeta de Doctor Cadevall, i continuarà per la Plaça Vella, Unió, Rambla, Passeig del 22 de Juliol, Estació del Nord, Creu Gran, Passeig del Comte d’Ègara, Font Vella, Unió i Raval. S’espera que els Reis arribin a l’Ajuntament cap a les 20 hores si tot va sobre rodes. El seguici reial repartirà 14 tones de caramels, una xifra similar a la dels últims anys.

Pressupost
L’obertura correspondrà al Patge Xiu-Xiu i la cloenda als ajudants reials conduint els seus camions plens de joguines. Al bell mig, dos centenars de músics que formen part del Bitxo del Torrent Mitger, Xaranga Los Labradores, Banda de Terrassa, Banda del Conservatori, Aula de Música i CEM. A més cada rei anirà acompanyat d’una banda que interpretarà la seva sintonia. La cavalcada és un dels grans esdeveniments que acull la ciutat i com a tal requereix molt suport. A més del miler de persones d’implicació directa, hi haurà una xarxa de 450 voluntaris que formen part de Policia Municipal, Creu Roja, Bombers i serveis municipals. El pressupost d’enguany és de 100.000 euros, que és finança amb aportacions de l’Ajuntament, patrocinadors i dels participants.

Les dades

Més d’un miler de participants, dels quals 700, aproximadament formen part de la desfilada

Més de 400 voluntaris

Més de 200 músics

14 tones de caramels

13 carrosses i 35 jeeps

100.000 euros de pressupost

15 visites del Patge Xiu-Xiu

To Top